Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Harri Haukka (harri.haukka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.08.2007



Moips kaikki.  

Cygnuksella nousi esille mahdollisen fotometriakurssin pitäminen lähitulevaisuudessa. Nyt olisikin aika tietää milloin sellainen voitaisiin pitää. Paikaksi C:llä ajattelimme Hankasalmen observatoriota, koska siellä on pelit ja vehkeet havaintokunnossa ja ilmeisesti jonkinmoinen mahdollisuus yöpymiseen (Arto?). Paikka olisi myös hyvien ”matkojen” etäisyydellä kaikista torniverkkolaisista. Artjärvellä emme voi kurssia pitää, koska siellä ei ole laitteet tällä hetkellä havaintokunnossa ja emme pystyisi niitä siten kurssin puitteissa hyödyntämään. Ja varmaa aikataulua Artjärven laitteiden toimintakunnosta ei ole, joten emme voi olettaa niiden olevan havaintokunnossa ainakaan ennen vuodenvaihdetta. Laittakaapa siis kommenttia milloin kurssitus kävisi ja onko sille vielä näin Cygnuksen jäliklöylyissä tarvetta. Ainakin C:llä oli monikin taho kiinnostunut tästä kurssista.  

Koska en viitsi heti perään laittaa toista sähköpostia, niin ilmoitan tässä samalla, että Hentusen Veli-Pekka on koonnut taulukon kaikista tulevana havaintokaudella Suomessa, pimeällä, näkyvistä eksoplaneettojen ylikuluista Härkämäen sivuille. PDF:n voi imuroida osoitteesta http://projects.taurushill.net/files/exoplanet_transits.pdf.    

T: HarriH

 <http://www.taurushill.net> http://www.taurushill.net