Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Arto.Oksanen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 06.11.2006



Saldo on kerrassaan eriomainen! Hieno saavutus.

Tieteellistä arvoa tosin hieman laskee se että havainnot ovat (HD189733b havaintoa lukuunottamatta, joka on superhyvä) hieman lyhyitä. Havainnot olisi hyvä aloittaa reilusti ennen ylikulun alkua ja jatkaa reilusti sen jälkeen, jotta tärkeät ylikulun alku-, loppu ja keskiajat saadaan määritettyä. Ennusteetkaan eivät ole aina kovin tarkkoja, joten pelivaraa kannattaa siksikin jättää ainakin tunnin verran molempiin päihin.

HD189733b -havainto on varsin esimerkillinen, sillä vaikka ilmamassa on lisääntynyt havainnon aikana niin sen vaikutus on korjattavissa riittävän pitkän havaintosarjan avulla.

arto (jolla vasta kolme ylikulkua havaittuna)

ps. Viikonlopun TrES-1b, WASP-2b ja HAT-P-1b ylikulut olivat Hankasalmen observatorionkin havaintosuunnitelmissa, mutta tekniset ongelmat estivät tälläkertaa laitteiston käytön.


	From: owner-havaintotornit-l_at_ursa.fi [mailto:owner-havaintotornit-l_at_ursa.fi] On Behalf Of Harri Haukka
	Sent: 6. marraskuuta 2006 11:46
	To: havaintotornit-l_at_ursa.fi
	Subject: [havaintotornit-l] Härkämäellä havaittiin eksoplaneettoja WASP-1b ja WASP-2b
	
	

	Hei kaikki.

	 

	Listalle ei näköjään ole tullut laitettua näitä havaintoja, mutta tässäpä korjataan se asia. Eli Härkämäellä on havaittu WASP-1b 19./20.10. ja WASP-2b 3./4.11. eksoplaneettoja ja käppyrät löytyvät kotisivuiltamme (vaikka täältä kootusti http://projects.taurushill.net/extrasolar-planets/). Viimeisimmän havainnon myötä Härkämäellä on havaittu onnistuneesti 6 eksoplaneettaa (ja TrES-2 kaksi kertaa). Tätä voimme kait pitää ihan hyvänä saldona.

	 

	T: HarriHei