Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: harri.haukka_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 22.08.2006



Hei.

Observatoriot ovat siellä aakkosjärjestyksessä ja se on siistimmän näköinen niin. Listastahan ei käy ilmi minkä yhdistyksen kukin torni on joten olisi aika sekavan näköistä, jos siellä olisi observatoriot "sikin sokin" ripoteltuina. Sitä paitsi aakkosjärjestys ei "suosi" mitään tahoa. Minusta aakkosjärjestys on paras tapa. Ja mielestäni yhdityksen näkyminen listassa ei ole millään lailla lisäinformaatiota tuottava tieto. Sivuhan käsittelee observatorioita.

Linkit ovat alhaalla, koska niistä saa tietoa enemmän kun se itse linkki näkyy. Sivunhan pitää ennen kaikkea olla informatiivinen. Voihan toki taulukkoonkin laittaa linkit, mutta ideana on tosiaan, että ne osoitteet näkyvät ihan sivullakin.

Sitten tuohon Turun "ongelmaan". Minä mietin pitkään mihin observatorioon sijoitan Cellu putkenne ja arvelinkin, että tästä tulee kommenttia. Asia on nyt sillei, että jotta tuo lista on edes jotenkin luettavissa, niin siinä on vain observatorion pääputki. Ei siis kaikki mitä löytyy (mm. Nyrölään tulisi aikamoinen lista tavaraa). Oleellisintahan on tietää juuri se pääputken tiedot. Eli laitetaanko nyt sitten molempiin Turun torneihin tuo Cellu? Vai ovatko ne kiinteät putket ne pääputket? Voihan sinne listaan toki laittaa nuo nyt kiinteästi olevet putket ja sitten tähden *) ja listan alle tekstin maininnan Cellusta.

Sivun tarkoitushan ei ole sinäänsä selittää kaikkia installaatiovaihtoehtoja ja putkia tms. vaan antaa tietoa siitä parhaasta kalustosta. Tarkoitushan on, että tutkijat sitten menevät observatorioiden sivuille hakemaan mm. lisätietoa ja yhteystietoja.

PS: Sähköpostissani on ollut ongelmia ja selvittelen niitä parhaillaan.

T: HarriH


Hei!

Tuossa "Yhdistysten observatoriot" listassa saisi näkyä yhdistysten nimet ja yhdistyksen molemmat tornit peräkkäin (Hankasalmi ja Nyrölä, Iso-Heikkilä ja Kevola).

Observatorion kotisivun linkki voisi olla suoraan tuosta "päälistan" observatorion nimestä.

Torniemme koordinaatit ovat Euref-Fin maantieteellisten mukaisesti Kansalaisen karttapaikasta haettuina:
Iso-Heikkilä: N+60o27'5.719" E22o13'46.51" Kevola: N+60o25'12.866" E22o45'56.49"

Turun Ursan Celestron on siirrettävissä oleva, jalustat ovat sekä Iso-Heikkilässä että Kevolassa, ccd-kemera voidaan kiinnittää myös Iso-Heikkilän L150/2063 tai Kevolan L180/2600.

-- 
  / Mika