Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Harri Haukka (harri.haukka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.03.2005



Sen verran viela, etta ainakin mina tarvitsisin viela kunnon vinkkeja siita kuinka kuvia oikein kasitellaan. Minulla on aika kasa kuvia, mutta taito niiden kasittelyyn onm erittain vahainen. Eli jos te voisitte antaa joitakin sellaisia hyvia ohjeita milla voisi lahtea edes liikkeelle, niin allekirjoittanut olisi erittain kiitollinen.

T: Harri Haukka

-----Alkuperainen viesti-----
Lahettaja: owner-havaintotornit-l_at_mail.ursa.fi [mailto:owner-havaintotornit-l_at_mail.ursa.fi]Puolesta Henri Taino Lahetetty: 5. maaliskuuta 2005 0:46
Vastaanottaja: havaintotornit-l_at_ursa.fi
Aihe: [havaintotornit-l] RE[1]: Lisdd Hdrkdmden uuden kameran testausta 4/5.3.2005

"Testasimme" kameraa muutamilla kohteilla ja huomasimme, ettd flat -kuva on pakko ottaa. Putkessa on kaikenlaista likaa aivan liikaa. Siis flat-laatikon tekoon asap. Myvs dark -framessa ndkyy muutamia hotteja, joten kameran kenno olisi voinut ehkd kuitenkin olla 1. luokan kenno. Tosin ei niitd pikseleitd ole kuin 10-20 kpl.

Meilld on tdlld hetkelld Alt.Atz. pystytys ja tuossa Meadessa ndkyy seurannassa puutteita jo 80 sek valotuksen jdlkeen. Siis pystytyksen vaihtoon, kunhan vain saisimme ensin sen wedgen.

Kohteina oli mm. M51, M81, M97, M101 ja NGC4565. Tulokset kohtuullisia. Tarkennuksen osalta olisimme kiitollisia vihjeistd. Se on kohtuullisen hyvin kohdallaan, mutta pientd sddtvd vield kuitenkin olisi.

   Henri Taino
   Warkauden Kassiopeia



Celebrate Yahoo!'s 10th Birthday!
Yahoo! Netrospective: 100 Moments of the Web http://birthday.yahoo.com/netrospective/