Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Harri Haukka (harri.haukka@hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.06.2004



Hei vaan kaikille.

Sääennusteet eivät lupailleet kovinkaan hyviä kelejä täksi päiväksi, mutta onneksi ennusteet menivät pieleen juuri silloin kun sitä eniten toivoimme. Meillä nimittäin voitiin havaita koko ylikulku muutamia katkoksia lukuunottamatta koko ajan. Pilvisyyttä oli hieman, mutta pilvet olivat pieniä ja niiden välissä oli suuria aukkoja.

Pääasiallisesti teimme havaintoja yhdistyksen 12" Meade -kaukoputkella, mutta myös TAL-1 oli ahkerassa kuvauskäytössä. Meadella ja siihen liitetyllä LPI -kameralla saimme otettua 11672 kuvaa (ihan oikeasti!!) ja TAL:iin liitetyllä digikameralla noin 200. Saimme kuvattua mm. toisen, kolmannen ja neljännen kontaktin, "Black drop" -efektin ja paljon muuta. Ensimmäinen kontakti jäi vähän myöhäiseksi, kun satuimme odottelemaan sitä väärällä kohdalla! No emme myöhästyneet montaakaan kymmentä sekuntia. Kuvat tulevat nettiin heti kun ne keritään katsoa läpi ja valikoida parhaat "päältä".

Paikanpäällä kävi tapahtumaa ihmettelemässä noin 160 vierailijaa joka on osaltaan ennätysmäärä. Myös tiedotusvälineet olivat edustettuina, kun Warkauden Lehti ja Savon Sanomat tulivat haastattelemaan meitä. Myös radiossa kuultiin tunnelmia, kun allekirjoittanut joutui antamaan kaksi haastattelua Radio Savolle (toinen suorana aamulla). No kaiken kaikkiaan tapahtuma oli erittäin onnistunut ottaen huomioon sääennusteet.

Terveisin:

     X
X          X
                X       X
      /
     *
                 X     X

      /------------------\
     /    Harri Haukka    \

    /Havaintoryhmän vetäjä \
   / Warkauden Kassiopeia \
  /--------------------------\