Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Harri Haukka (hhaukka@hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.11.2003



Hei vaan teille kaikille.

Warkauden Kassiopeian Härkämäen tähtitorni on valmistumassa kohtapuolin. Tähtitornin apurakennus saatiin pieniä sähkötöitä lukuunottamatta valmiiksi pari viikkoa sitten. Enää tornilta puuttuu kupoli, mutta sekin on pellitystä vaille valmis. Tulevana lauantaina saadaan varmaankin aika paljon pellitettyä ja työtä jatketaan pitkin ensi viikkoa.

Kupolin nostoa on kaavailtu itsenäisyyspäivän tienoille, mutta lopullisen aikataulun ratkaisee tuo pellitys. Kaukoputki (12" Meade LX200GPS) asennetaan heti kun kupoli on paikoillaan sekä kaukoputken "aluspalkki" on asennettu.

Toistaiseksi kupolin teko (alusta alkaen) on onnistunut talkooporukalta erittäin hyvin. Ainoat ongelmat joita koimme oli kehien taivutus ympyröiksi. Nämä ongelmat korjattuamme kupoli on valmistunut ongelmitta. Kupu pyrii erittäin herkästi ja kaarien hitsaukset onnistuivat. Tämä kaikki siis talkoilla. Ainoastaan taivutukset teetettiin AKK:lla.

Terveisin:

     X  
X          X
                X       X         /------------------\     X             X
                                 /    Harri Haukka    \            X      
                                /Havaintojaoksen vetäjä\           
                 X     X       /  Warkauden Kassiopeia  \      X       X
                              /--------------------------\