Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Mika Aarnio (mikaar@hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.10.2003



Hei!

Ainakin Turussa Iso-Heikkilän tähtitorni on kolmelta suunnalta naapurien silmällä pidon alla, kerrostalojen ympäröimänä, naapurit ovat useampaankin kertaan soittaneet poliisit katsomaan mitä tornilla tapahtuu:). Kerran takaovi on yritetty murtaa, eivät saaneet ovea auki, sen jälkeen sisäpuolisten hakojen määrä nostettiin yhdestä kolmeen.

Kun uusia ccd-kameroita ja kaukoputkia esitellään, kannattaa myös kertoa niiden olevan erikoislaitteita ja samanlaisia laitteita olevan vain muutamia Suomessa. Narkomaanit ja varastetun tavaran luukuttajat hakevat helposti eteenpäin myytävää. Voi arvata myyntiarvon, jos Poliisi-TV ja paikalliset lehdet kertovat tähtikuvauskameran olevan väärillä teillä ja kun kerrotaan vielä sen arvo, niin kukaan ei voi edes esitellä sitä tutuilleen:). Varastettuja tietokoneita liikkuu niin paljon, etteivät ne kiinnosta toimittajia, mutta kaukoputki tai ccd-kamera... Joissakin läppäreissä on biosissa kertaalleen kirjoitettava omistajakenttä, jonne kannattaa laittaa omistajan nimi ja "/ Finland". Kaiverretut, hapolla syövytetyt tai syvävärjätyt merkinnät kestävät ja niiden poistamisestakin jää jälki.

Tietysti vakuutus pienentää tappiota, ainakin Sampo luokitteli kaukoputken ja ccd-kameran valokuvauslaitteiksi kojevakuutukseensa, vakuutus kattaa rikkoutumisenkin ja on voimassa ympäri maailmaa.

Turun Ursan läppäriä ei säilytetä tornilla, vaan se on jonkun aktiivin hallussa.

        / Mika


	Mika Aarnio 
phone:	+358 2 333 5628
phone:	+358 40 510 8499 
fax:	+358 2 333 5993 (Attn: Mika Aarnio)
email: mika.aarnio@hidden_email_address.net
letter: Mika Aarnio / Fysiikan laitos

        FIN-20014 TURUN YLIOPISTO / FINLAND