Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Arto.Oksanen@hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 14.10.2003



Meillä Nyrölässä on kutsumattomia vieraita käynyt jo kaksi kertaa, joten olemme oppineet suojausasioita ikävimmällä mahdollisella tavalla. Täysin murtovarmaksi syrjässä olevaa tähtitornia ei varmasti saa ja rosvot ovat valmiita näkemään huomattavan paljon vaivaa ja aikaa vain muutaman tietokoneen tähden!

Tärkein asia onkin pitää vakuutukset kunnossa, jotta vahingot jäävät taloudellisesti siedettäviksi.

Toiseksi tärkeintä on tehdä murtatutuminen mahdollisimman epähoukuttelevaksi puomien, kaltereiden ja lukkojen avulla. Myös valvontakamerat pelottavat varkaita samoin kuin varashälyttimet (joista kannattaa kertoa näkyvästi). Tietokoneet ja muut arvokkaat esineet kannattaa kiinnittää niin että niitä ei saa helposti mukaan. Kiinnitysvaijerit yms. voi jättää reilusti näkyviin siltä varalta, että esimerkiksi tähtinäytäntöjen yhteydessä jotkut katselevat laitteita 'sillä silmällä'. Koneissa kannattaa myös käyttää bios-salasanoja yms. turvaominaisuuksia.

Jos rosvoja kuitenkin käy niin niiden kiinnisaaminen on erittäin epätodennäköistä. Poliisin mukaan aloittelevatkin pitkäkyntiset osaavat kyllä käyttää hansikkaita ja naamioita, myös autojen rekisterikilvet osataan peittää tai jättää auto hieman kauemmas. Televisiosarjat antavat täysin epärealistisen kuvan poliisien mahdollisuuksista selvittää rikoksia.

arto

--
Arto Oksanen
puheenjohtaja
Jyväskylän Sirius ry

puh: 040-5659438, fax: 014-4157803, sähköposti: arto.oksanen@jklsirius.fi 
Jyväskylän Sirius ry, Kyllikinkatu 1, 40100 Jyväskylä