Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela@hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.08.2003



Hei!

Kesti tovin, ennen kuin saimme listalle riittävän määrän väkeä. Edelleenkään kaikki tiedossa olevat hankkeet eivät ole mukana listalla, mutta hyvä näinkin. Mukaanhan ehtii myöhemminkin.

Tämä on siis havaintotornit-l (ät) ursa.fi, Suomen tähtiyhdistysten havaintotoimintaan keskittyneiden tähtitorni- ja havaintoasemahankkeiden  yhteistyölista. Listan tarkoituksena ei ole olla jäykän virallinen, jossa liikku vain niukalti virallisia tiedotteita. Vapaa keskustelu aiheeseen liittyen on sallittua ja hedelliset kysymyus-vastaus-kommenttiketjut ovat jopa suotavia.

Ennen kaikkea tavoitteenamme on YHTEISTYÖ, avoin tietotaidon ja ideoiden vaihto, joka koskee havaintotornien toteutusta ja käyttöä. Eihän ole ideaa, että eripuolilla Suomea pakerretaan omissa pikkupiireissä, kun yhteisenä tavoitteena on hienot ja toimivat, tähtiharrastajien palvelevat resurssit. Tällaisten yhteydenpitoa on toivottu eri tahoilta ja sen yirtyksenä pidettiin Cygnuksella palaveri ja perustettiin tämä foorumi.

Yritän hahmotella seuraavassa joitain mahdollisia osa-alueita, joita tämä lista voisi palvella. Soveltakaa vapaasti:

Tekniikka - rakenteet

  • tähtitornien, lisärakennusten ja muiden rakenteiden tekninen toteuttaminen, tietoliikenne

Tekniikka - havaintolaitteet

  • kaukoputkien, CCD-kameroiden ym. havaintolaitteiden hankintakysymykset

Rahoitus

  • rahoitus, lähteet, anomukset

Hallinto

  • hallinnolliset kysymykset, kunnat, lakiasiat

Yhdistystoiminta

  • talkoot, tiedottaminen, tornien ylläpito, käytön hallinnointi

Havaintotoiminta

  • yhteiset havaintohankkeet, projektit

Koulutus

  • yhteiset kurssit, neuvontayhteistyö

Vaikka Cygnuksella käytiin jonkunlainen kierros hankkeiden nykytilasta, niin ei välttämättä liene pahitteeksi, jos käydään samantapainen kierros tällä listallakin. Kaikki eivät olleet C:n palaverissa. Jatkossa voitte sitten kertoa aina kun jotain merkittävää on tapahtunut.

Listan viestit arkistoidaan automaattisesti osoitteeseen http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/havaintotornit-l joten myöhemmin listalle mukaan tulevat voivat seurata aiempia keskusteluja.

-VeikkoM-