Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (moilanja_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.12.2005



Moi,

Täällä oli tänään vähän parempaa "jääsumua" liikkeellä. Kello 12.30 näkyi todella komea pilari ja kauniit sivuauringot. Mitään järisyttävän kirkkaita nuo ei olleet, mutta oikein nätit.

Jääsumu on tuossa lainausmerkeissä, koska tarkemmin tilannetta pohdittuani tulin siihen tulokseen, että kyseessä saattoi olla altostratos-pilven reunaosien sataminen kiteinä alas. Ilma on ollut täysin tyyni ja mistää kauempaa ei kiteitä siten ole tänne kulkeutunut. Nämä pilvien kiteinä satamiset ovat luonnon parhaita timanttipölygeneraattoreita ja esim. Etelänavan parhaat näytelmät näkyvät usein juuri sellaisessa tilanteessa.

Tämä havainto oli taas sarjassamme "koettelee koettelee". Olin ruokatunnilla ja päätin ajamassa Oulujoen sillan yli josko olisi jotain haloja taivaalla. Olihan sielä ja kun lähin ajamaan parin kilometrin päähän Jylhämän voimalaitospadolle (hyvä näkyvyys joka suuntaan) kuvia ottamaan auton rengas otti ja puhkesi. No, ei sinällään iso ongelma, mutta autosta (ei omani) ei löytynyt oikean kokoista avainta että olisin saanut vararenkaan vaihdettua. Loppujen lopuksi aikaa tuhlaantui renkaan korjaukseen niin paljon, että kun pääsin viimein liikkeelle oli taivas aivan selkeä eli ei kiteitä ja siten ei hajuakaan haloista...

Diamond dustin suomentamisesta tuli mieleen yksi termi mitä on ehdotettu joskus eli "jääpöly". Se kuvaisi tilannetta aika hyvin ja olisi vähän paremmin suuhun sopiva termi. "Pölisemisestähän" on myös näissä yhteyksissä puhuttu.

Jarmo

...................................................................
Luukku Plus paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista. Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku