Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (moilanja_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.12.2005



Moi kaikille,

Hienoa jääsumua autonvaloilla Marko. Onnittelut jo toisesta yöstä peräkkäin. Nyt taisi keli kääntyä huonompaan.

Tuossa sievi912.jpg kuvassa on taas tuo aurinkokaari. Se on muissakin Markon lähettämissä kuvissa ja aina nuo kaaret on oikeassa kulmassa.

Markon kuvissa viime yöltä on myös Tricker/alavasta-aurinkokaaren luuppi vastapuolella taivasta. Vaikea sanoa kumpi halo on kyseessä kun kuva on kuvattu sanakta tasolta valon kanssa jolloin kys. kaaret menisi päällekkäin. Voi olla siis molemmat.

Tuo Louekallion kuva on erikoinen. Siinä voisi olla pyramidihaloja. Tuo loiva V-kaari 22r alla voisi olla 9 ylempi parhelia ja Parryn näköinen kaari 23 ylempi parhelia. Vaihtoehtoisesti ne ovat Moilasen kaari ja Parryn kaari. Jos pelissä on ollut 9° ylempi parhelia voisi joku noista aurinkokaarista selittyä 24° ylemmillä parhelioillakin. Mutta silloin pitäisi olla selvempi kirkastua 22° renkaan ulkopuolella klo 10 ja 2 suunnissa "aurinkokaaren" päätteenä.

Näiden keinovalohalojen tulkitseminen on toisinaan niin pahuksen vaikeaa. Onneksi autonvalot ovat hiukan suunnatumpaa valoa kuin ympärisöteilevä lamppu, joten muodot muistuttavat onneksi hiukan enemmän auringon ympärillä näkyviä haloja.

Jarmo

  • Original Message ----- From: make To: halo-l_at_ursa.fi Sent: Friday, December 09, 2005 11:18 PM Subject: [halo-l] Spam: sievi 9.12

  Sievissä lumitykkien avustamana näkyi mm tämmöisiä   http://i20.photobucket.com/albums/b242/holset/sievi912.jpg   http://i20.photobucket.com/albums/b242/holset/louekallio.jpg   T:Marko Mikkilä