Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.09.2005


Hei kollegat,

Kannatetaan. Käytännössä moni keskustelu kärsii jo muutenkin Suomen tähtiharrastuksessa esiintyvän melko pitkällisen "lokeroinnin" takia. Lokerointi on ymmärrettävää jossain Ursa Minorin palstoilla, mutta keskusteluissa se voi olla käytännössä hyvin hankalaa. Monessa aiheessa tulee tarpeen siirtyä toiseen teemaan jouhevasti ja yhtä sujuvasti palata poikkeaman jälkeen takaisin.

Tästä syystä ja yleisesti ottaen muutenkin näitä listoja ja niin ikään myös foorumeilla aiheryhmiä kannattaisi pitää rajoiltaan mieluummin vapaampina kuin tiukasti rajoitettuina.

Ei normaalielämässäkään ihmiset (esim. Cygnuksella) keskustele tähän tyyliin: "jutellaan nyt kolmestaan ensin tässä siitä tiukasti haloasiasta ja kävellään sitten tuonne laiturille 54 metrin päähän vaihtamaan kaksi lausetta viimeöisestä yöpilvinäytelmästä ja tullaan sitten takaisin tuonne nuotiopaikalle jossa on rupattelemme lopuksi jaostoista ja niiden valoilmiöiden versus perinteisten tähtikuvien julkaisemisesta yleensä jne".

Marko

> Eikö jo vihdoinkin olisi aika yhdistää halo ja ilmakehä lista, se olisi
> kaikken paras ratkaisu. Olen tästä asiasta aika ajoin huomauttanut. Halo-
> ja ilmakehätyypit on yhtä ja samaa poppoota, postituslistoilla on varmaan
> tarkalleen samat nimet.



Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa Astronomical Association
Address: Humalistonkatu 3 B 50
FIN-00250 Helsinki
Finland
Tel.: (09) 4368 4004
Cellular phone: (050) 3687468
Business ID 0221689-2
VAT reg.