Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ismo Luukkonen (Ismo.Luukkonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.06.2005


hei

Joo, jos harvinaisuuksia janoaa, ei voi liiemmin kehua kevättä. Halopäivien määrä oli kyllä ihan hyvällä tasolla, mutta tarjonta pysyi aika tavanomaisessa. Notkahdus näkyi jo ZYKkien määrässä, joka oli aika vaatimaton. Kesäkuun alku toi tosin hieman piristystä, mutta nyt on taas ollut tukkoista. Toisaalta viime vuonnakin huiput tulivat kesäkuussa ja nimenomaan nopeatahtisissa näytelmissä, jotka on helppo missata.

Taivaan tarjontaa on kuitenkin turha murehtia, se on sitä mitä on. Enemmän huolettaa UMin tilanne. Jarmo on hoitanut hommaa kunniakkaasti monta vuotta. Aina on ollut ilo lukea huolella tehtyä tekstiä. Työkiireet ovat tietenkin harrastuksen kannalta hankalia, mutta täysin ymmärrettäviä (samassa liemessä olen itsekin). Olisiko jotain keinoa, millä jaostonvetäjän taakkaa saataisiin helpotettua! Kirjoitettavaa haloista ja halohavainnoista varmasti riittäisi. Erityisen tärkeää on havaintojen säännöllinen raportointi ja kommentointi UMi:n sivulla (tai vaikka verkossa, jos sopiva foorumi löytyy). Säännöllinen palaute on kokemukseni mukaan paras innoste jatkaa havaitsemista - silloinkin kun kahden kuukauden saaliina on vain pari kakskakosta ja pieni pilari. Tämän pystyisi varmasti hoitamaan vähemmälläkin kokemuksella - tuoreita voimia mukaan! Havaintojen syvällisempään analysointiin ja johtopäätöksiin tarvitaan toki edelleen Jarmon kaltaisia spesialisteja.

Jarmo tietenkin parhaiten tietää, millainen apu olisi tarpeen. Se olisi hyvä kuulla, ehkäpä me kentällä uinuvatkin heräisimme.

Ismo

http://personal.inet.fi/koti/luuk/taivas/taivas.html

Jarmo Moilanen <moilanja_at_luukku.com>@mail.ursa.fi 06.06.2005 11:21:47

Lähettäjä: owner-halo-l_at_mail.ursa.fi

Vastaanottaja: halo-l_at_ursa.fi
Kopio:

Aihe: [halo-l] Re: [halo-l] ei tullut kevättä

Moi,

Sen enempi puuttumatta Markon mielipiteisiin, yhdyn vain toteamukseen että oli todella huono kevät myös täällä Vaalassa. Etelässä sentään on jotain näkynyt kun vertaa täkäläiseen halotarjontaan. Täällä ei siis näkynyt juuri mitään. Ei edes tavanomaisempaa tavaraa renkaita enempää. Muutama näytelmä oli jossa sentään 46 ylläsivuava vieraili, mutta en nähnyt edes horisonttirengasta koko keväänä. Toki, osaltaan omaan havaintosaldooni vaikutti ylettömät työkiireet (minkä vuoksi Sivuaurinko-palsta jäi toistamiseen ilmestymättä), mutta en usko kovin ihmeellisiä missanneeni.

Surkean kevään loppuun toi vähän valoa oikeastaan vain aamulla 2.6. Keuruulla näkemäni ja valokuvaamani ellipsi.

Jarmo