Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Ohman (tohman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 20.04.1999


Taas terve.

Jaoston hc-osasto tästä on jo aikaa sitten jotain höpöttänyt, ja nyt se sitten ilmestyi. AO:n ilmakehäspesiaalissahan Tapella ja Könnenillä oli ihan pikkainen juttu aiheesta, mutta nyt maaliskuun 20:n päivän Applied Opticsissa on herrojen "A general setting for halo theory" koko noin 75:n sivun juttunsa haloatlaksineen valmiina. Pikavilkaisulla en tajunnut koko jutusta hillittömine kaavanpyörityksineen tuon taivaallista, mutta se _näytti_ kovin vakuuttavalta :) Äijät, vaikka yhdessä jutun tekivätkin, painottavat vissiin eri asioita, kun jutussa poikkeuksellisesti on omat tiivistelmät kummaltakin. Kun Tape saadaan Suomeen, niin voitaisiin vaikka yrittää puristaa siitä jonkunmoinen selkokielinen versio tuosta jutusta, eikö?

Samassa lehdessä on myös sellaisten tyyppien kuin Mishchenko & Macke lyhyt "techical note" aiheesta "How big should hexagonal ice crystals be to produce halos?"

Ihmettelemisiin.

        Teemu