Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Kristiina Jokinen (ajokinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.04.1999


Heippa kaikille!

Huhtikuun saldoni tähän asti:

2.4. Tallinna   22r, 22ys
3.4. Espoo      SAur, HR
3.4. HKI        22r
5.4. HKI        22r, APil, SAur
8.4. Espoo      22r, APil
10.4. HKI       22r

eli ei kovin kummoista kunnes 12.4.:
22r, APil, SAur, 22ys, 46ys, Greenlerit?

Hienoa kuulla, että muutkin näkivät vasta-aurinkokamaa! Itse olin Suomenojalla Espoossa ajamassa itään päin, kun edessä näkyi todella kirkas vasta-aurinko / diffuusit vaur-kaaret! Kauppakeskus Merituulen parkkiksella seurailin tilannetta klo 19.10-19.20, jolloin näkyi auringon puolella keskikirkkaat 22r, 22 ylläsivuava, Saur ja himmeät 46 ylläsivuavat. Vastapuolella oli parin asteen korkuinen ja levyinen valkoinen halo, josta todella voi sanoa, että se loisti halomaista hohdetta! Vaur-kama näkyi selvästi tummilla (ruskeilla) aurinkolaseilla heijastamallakin. Itse en nähnyt varsinaisia kaaria, joten ajattelin, että kyseessä on Greenlerin vasta-aurinkokaaret, vaikka Juha Anttalainen sanoi meilissään niitä Trickereiksi. Tiedä sitten mikä muoto taivaalla oli, mutta kirkas se ainakin oli. Havaintolomakkeelle laitoin kirkkaudeksi 3, vaikka 3 1/2 olisi ehkä parempi.

Upea havainto Juhalta, että hän havaitsi Vaur-kaman laskeutuvan auringon mukana!

Kameraa ei tietenkään ollut mukana, mikä todella harmitti, kun Vaur-puoli oli niin kirkas. Näkemäni Vaur-kama näkyi muuten pilviriekalessa, mistä ei ehkä olisi uskonut että se pystyy tuottamaan noin upeaa tavaraa.

Klo 19.20-19.50 olin kaupassa sisätiloissa, mutta klo 19.50-20.30 näkyi hehkuva auringonpilari. Aamullakin oli näkynyt tavanomaiset 22 asteen suunnan halot, mutta ne kalpenivat tämän iltaesityksen jälkeen. ZYKiä vain jäin kaipaaman, sillä aiemmin illalla oli näkynyt sikakirkas SAur.

Haloisaa jatkoa!

t. Anne