Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.04.1999



> on kokeilujani parantaa halojen erottumista valokuvissa kuvankasittelyn
> avulla. Homman kehittaminen kiinnostaa, mahtaako jollakulla olla jotain
> kokemusta asiasta?

Tosi kiinnostavaa Ismo! Näihin kuvankäsittelyllisiin juttuihin on mun kokemukseni mukaan suhtauduttu jaostossa vähän nuivasti. Tokihan kuvankäsittelyllä ei saa "kauniita" kuvia aikaan, vaan ilmiöt ovat enemmän tai vähemmän korostettuja. Toinen syy voi olla se, että ainakaan itse en ole onnistunut kovin nopeasti saamaan irti materiaalista mitään kummenpaa.

Nuo korkokuvat näyttävät ehkä kiinnostavimmilta. Negatiivejä minäkin olen kokeillut saanut mielestäni jotain efektejä näkyviin. Sen olen huomannut, että millään koko kuvan alueella ei ole mahdollista saada kaikkia heikkoja efektejä näkyviin kuvasta eli joutuu keskittymään tiettyihin alueisiin kuvassa. Tietenkin, jos olisi käytössä sellainen radiaalinen suodatin, jolla saisi käsiteltyä kuvaa asteittain Auringosta poispäin, siitä saattaisi olla apua.

Eräs tärkeä sovellus kuvankäsittelyssä voisi olla myös kulmien mittaus harvinaisille muodoille, mutta tämä varmaan vaatii kuvalta ja skannaukselta hyvää resoluutiota.

Itse olen työstänyt lähinnä halojaoston PhotoCD:llä olevia kuvia. Joissa on esim. yksi kiistanalainen tapaus koskien harvianisempia pyramidisivuavia.

-VeikkoM-