Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmom_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.03.1999



Morjensta kaikille,

Tuossa posti toi parikin korttia Resolutessa jossa parivaljakko Riikonen-Virta on kurittamassa paikallisia haloja. Ajattelin näin listan ihmisiä piristää sillä infolla mitä Pohjois-Kanadassa on näkynyt.

Leena oli nähnyt alahorisonttirenkaan lentokoneesta Eurekan yllä mutta ei saanut kuvia. Eli kyseinen halomuoto odottaa vieläkin suomalaista kuvaajaansa.

4.3. Resolutessa -40C kelissä nätti multihalo jossa yläkupera Parry (se harvinaisempi) ja Tapet ainakin kortin piirroksen perusteella. Ei kuulema mikään kirkas näytelmä.

7.3. Resoluten ylle kohoavalta kukkulalta nätti pikkuhalo jossa alasaurit ja kirkas 22 allasivuava kylän päällä.

13.3. joku kummallinen hankihalo havaitsijan pään varjon kohdalla Resolutessa. Kimallusta pään varjon molemmilla sivustoilla hiukan ylöpäin kaartuvina viuhkoina. Leena oli kuulema nähnyt saman jo pariin otteeseen aiemmin. Hangella runsaasti lumitähtiä ja keli -15C.

Muista uutisista voisi kertoa se että meikäläisen lentokonehalon (UMi 6/98) kuvat ovat sittenkin kelvollisia ja todistivat näytelmässä oli 20 ja 35 alemmat parheliat. 20 alempi on parhaissa kuvissa todella selvä ja jopa kirkas ja 35 parheliakin näyttää kauniisti värit.

Niin ja Etelänavan kuvista on löytynyt mahdollisesti uusi halo tai jopa kaksi. Kyseessä oli se joulukuun kova pyramidinäytelmä 10-11.12.1998 (UMi 6/98). Kun kyselin Waltilta että onko hän huomannut mitään erikoista niissä kuvissa niin hänkin löysi omista kuvistaan ainakin toisen minun kuvailemista vääränkokoisista renkaista (kyse on siis mahdollisista uusien astelukujen renkaista). Näytelmässä oli myös 20 alempi parhelia ja 35 sekä 20 asteen renkaat mutta EI 18 asteen rengasta kuten UMissakin seisoi. Mutta ei tästä tämän enempää. Palaan näihin luultavasti jossain UMissa (2/99?) lyhyesti.

Että silleen... Kevät tulee, olkaa TODELLA TARKKOINA! Jokainen voimakas pyramidirenkaiden esiintyminen ja 18 + 23 parhelioiden esiintyminen kannattaa kuvata hyvin! Ja vielä siten että kuvat kattavat ainakin 35 asteen renkaan alueen myös.

Painun maalle häpeämään...
Jarmo



Jarmo Moilanen
Vattukuja 14 as 14
90460 OULUNSALO
e-mail: jarmom_at_netppl.fi
home page: www.netppl.fi/~jarmom/index.htm