Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Ohman (tohman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.11.1997


Morjens vaan itse kullekin.

Viime yona (22.-23.11.) paasin ihailemaan ylivoimaisesti hienointa koskaan nakemaani keinovalojen synnyttamaa halonaytelmaa. Kiteita satoi ainakin klo 15:sta jonnekin aamuun asti. Pakkasta oli yolla seitsemisen astetta. Paras mun kohdalle sattunut vaihe oli klo 0055 ja kesti muutaman minuutin. Tuolloin ehka noin sadan metrin paassa olleen lampun valossa nakyivat pilari, V-muotoinen yllasivuava, 20 asteen mittainen sauri (lampusta 20 asteeseen), supersauri, ja noin muutamaa astetta yllasivuavan paalla Parryn nakoinen vakanen. Sanokaapas, onko kv-Parry Parryn nakoinen, vai mika se oikein oli.

Lahempana valonlahdetta paasi ihailemaan aivan huikaisevaa 22renkaan ja yllasivuavan muodostamaa valo_pintaa_. Nyt ma vasta konkreettisesti tajuan puheet 3D-efektista. Naky oli todella raju.

Muutakin kivaa katseltavaa oli, nimittain 22r oli oikein mukavan nakoinen koivun oksissa loistellessaan, ja hangella helottivat 22r ja 46r. Jalkimmainen oli varsin heikko ilmestys, mutta kakskakkosen muodonmuutosefektia kyykistelyn ja kappailyn seurauksena oli erittain hauska seurata. Kaikenkaikkiaan tama vyorytys meni kevyesti halonaytelmieni top 5:een.


			Teemu Öhman
		     Tirolintie 2A 605
			90530 Oulu
		    
			08-5507168
		    tohman_at_tuomi.oulu.fi

*************************************************************************