Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jorma Lameranta (Jorma.Lameranta_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.06.1997



Tervehdys!
Sain valmiiksi mittauslaitteeni ja olen sitä jonkun verran kokeillut. Viikko sitten aamulla oli heikko 22R, johon testasin laitetta, muuten olen joutunut mittailemaan pilviä yms. Laite toimii niin kuin olin odottanutkin. Pari ongelmaa on tullut esiin. Katsottaessa heikkokontrastista haloa laitteen läpi halo tuntuu häviävän jonnekin. Vekottimen "näkökenttä" on noin 10 astetta x 10 astetta, mutta heikkokontrastisen halon hahmottaminen vaatisi vielä suuremman näkökentän. Ei riitä, että näkee itse halon, täytyy nähdä myös riittävästi taustaa sen ympärillä. Ongelman voi ratkaista lyhentämällä laitteen runkona toimivaa putkea, jolloin näkökenttä laajenee. Putken voi myös jättää kokonaan pois, jolloin näkökenttää rajoittaa vain asteikkolevy.

Toinen ongelma on auringon kuvan löytäminen katsottaessa kaukana auringosta olevia kohteita kuten 120 asteen sivuaurinkoa tms. Tämä ongelma poistunee käyttökokemuksen lisääntyessä. Jos ei muu auta, voi lähteä suuntaamaan laitetta auringon läheltä kohteeseen pitäen auringon kuvaa näkyvissä koko ajan.

Em. ongelmista huolimatta ensivaikutelmat ovat hyvin positiivisia. Jatkan laitteen kokeilua kunhan vain tulisi haastavia ilmiöitä. Laitteeseen pääsee tutustumaan viimeistään Cygnuksella, mahdollisesti aikaisemminkin.

Jorma. Lameranta_at_vyh.fi