Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmom_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.05.1997



>
>Olisiko tällaisella kulmamittarilla käyttöä halohavainnoissa - esim. 23
>parroidin varmistamisessa?
>
>Jorma.Lameranta_at_vyh.fi

Hienoa että joku väsäilee laitteita. Kyllä kulmamittarilla olisi käyttöä halohavainnoissa. Laite saisi olla kätevän kokoinen ja tarkkuus saisi olla tuota puolen tai neljäsosa asteen luokkaa. Lisäksi sillä pitäisi pystyä mittaillemaan isojakin kulmia aina tuonne 60 asteeseen (mieluusti 180 asti mutta se on hankala toteuttaa tosin ei mahdoton). Itse joskus aikoinani suunnittelin juuri sektantin pohjalta kulmamittaria halohommiin mutta se jäi paperiasteelle työkalujen puutteen vuoksi...

Mutta ehkä helpoin keino 23 parroidin ongelmaan olisi pieni kätevä laitte joka olisi periaatteessa 22 renkaan tunnistin eli tuo peilisysteemi voisi siinä olla kiinteä ja laitteella näkisi heti että onko halo 22 asteen kamaa. Jos ei ole niin sitten kyse on joko 23 parroidista tai Parrysta. Tietysti olisi kiva mitata noiden erotus mutta tuo kiinteä 22 tunnistin olisi paljon yksinkertaisempi rakentaa ja koko pysyisi melko pienenä... Tietysti siihen lasilevyyn voisi merkata kyllä asteikonkin jolla voisi sitten 22 seudun alueen haloille saada jonkilaisia arvoja (esim. 23 ja 24 asteen renkaat voisi erottaa).

Jormalle menestystä rakenteluun...



Jarmo Moilanen
Vattukuja 14 as 14
FIN-90460 OULUNSALO
FINLAND
e-mail:jarmom_at_netppl.fi
http://www.netppl.fi/~jarmom/
Puh:08-5209 810