Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Pekkola J Marko (jmpekkola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.05.1997


> Olin nõkevinõni portsun katolta allasivuavan piakkoin Veikon viestin
> ilmestymisen jõlkeen, eik÷s tõmõ ole parroidia vastaan? Itse olisin
> ainakin "oldtimerina" pistõnyt yllõsivuavaksi, jos havaintoja
> vielõ tekisin, tosin tõmõhõn ei todista mitõõn.

Hienoa että ilmoitit Timo, vaikka tunnut sinäkin toteavan 22allas havainnon epävarmana. 23 parroidit ovat ongelmallisia ja vaarana on että epävarmoissa tapauksissa niitä kirjataan liian vähin perustein. Pahin ongelma on se että näiden mittaaminen valokuvistakin on hyvin vaikeaa.

Toisaalta kaikkein parhaimmat esiintymiset erottaa hyvin, sillä ne osuvat kerralla useisiin kriteereihin, joista tietysti ylivoimaisesti paras on illan tullen ko. (diffuusin, tylppäpäisen, monituntisesti yksin näkyneen) kaaren irtoaminen ja nousu 24-27 asteen korkeuksien tuntumaan Auringon laskiessa matalemmalle. Tietysti yhtä hyvä kriteeri on muiden pyramidihalojen  esiintyminen, mutta tätä helppoutta meille harvemmin suodaan.

Tämänpäiväinen ei ollut varma 23 parroidi, ja siksi sekä Veikko, Jarmo että minä esitimme havainnot varauksellisesti: maybe casetyyliin.    

TN:n mahdollinen 22 allas-havaintosi lisää rankasti epävarmuutta. Emme voine iskeä tätä 23:een ellei edes yhden havainnon kaari ole mitattavissa valokuvista (saatiinko Oulussa tai pääkaupunkiseudulla fotoja?) Edelleen erinomaisen hyvä että Veikko hälytti koko e-mail verkon tarkkailemaan tätä: Hyöty näkyi heti! Samalla pysymme kaikki ylellisen reaaliaikaisesti informoituna mitä milloinkin näkyy Suomen yllä.

Regards, Marko