Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Pekkola J Marko (JMPEKKOLA_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.05.1997



Hei vaan kollegat,

Tämä kirje alkoi poikkeuksellisen pitkänä kirjeenä Sillanpäälle, mutta tajusin sitten että sisällössä on niin paljon yleiskiinnostavaa koko  verkon kannalta että pistin sittenkin halo-l listalle.

> > Mieletön tuo Savukosken uutinen. Huh huh. (Pekkola last mail)
>
> On joo. Se porukka ei kyllä kuvaa yhtään liikaa, tyvärr.

UUTISIA;

  1. Jak (hollantilaisten yhd. presidentti ja halohavaitsija) tekee 10- vuotisyhteenvetoa Dutch-porukan halohavainnoista kirjaseksi jonka KNMI kustantaa; lähettää minulle yst. omasta aloitteestaan manuskriptin kohtapuoliin nähtäväksi. Tuskin maltan odottaa.
  2. Porukka ei ilmeisesti ole tullut ajatelleeksi Luonnonkuva-ar- kistoa, joka sijaitsee Nervanderinkadulla. Suomen ykköspaikka johon mieletön määrä luontokuvia on talletettu. Tajusin yhtäkkiä Suomen Luontolehden esittelystä (esittelivät Luonnonkuva-arkiston) että paikka olisi hyvä tsekata. Kävelin sisään ja kysyin halokuvia ja oletin että pitää heti perään kertoa mitä halot ovat... mutta ei! Tyyppi kävelee suoraan as.om. kohdalle ja repii 3-4 A4 dialiuskaa esiin täynnä mielettömän kirkkaita ja upeita originaalidioja eri puolilta maata about lähinnä viim. 10 vuoden ajalta!!! Mukana Hannu Hautala- produktiota ja vaikka mitä, jotkut halot kuvattu kansallispuistoissa etc etc. Oli lentää kroppa lattialle kun näin kuvan (Maarianhamina display!!! 11.7.1986 Rymättylässä!!!) Suomen ylivoimaisesti upeimmasta Greenlerin kaarista. Varsinkin Greenlerien alaosa saavuttaa jopa 3/4 Tapen Etelämannerkuvien Greenlerien kirkkaudesta. Mukana myös hienosti Trickeriä. Lisäksi mm. yksi lähes Saskatoon-tyypin emäkirkas Saur Isohaarassa talvella 91 tms ja upein 22 yllä punaisena Auringon ollessa horisontissa kuin mitä olen koskaan nähnyt: kuvaaja yllättäen Timo Martola. Miehen aikaisempi halotuotanto näköjään LKA:ssa, ei Ursassa. Ursan kuvaarkiston halomateriaali muuten n. arviolta 10 x suurempi (vähintään) mutta LKA:han otettujan halojen keskimääräinen kirkkaus / komeustaso on selvästi parempi. Sydäntä puristaa kun tajuaa minkälaisen määrän himmeitä ja valkeita tavaroita nämä tyypit on kieltäytyneet ottamasta arkistoon vuosien varrella. Ainoa vastapuolen tavara joka heille on kelvannut onkin sitten tasoa: Suomen upein Greenler(-Tricker) vasta- aurinkokaari.
  3. Sakuilta tuli taas faksi. Kirjoitin samantien 2-sivuisen vastauksen. Germaaneilla on ollut mahtava ja innostava huhtikuu. Tyypit viestivät koko kentältä innostuneen vastauksen Suomi-yhteis- työstä ja tuloksia tuli ennätysmäärä ja mitä tasoa. Huh huh;
  4. Viimeinkin! Sakujen ensimmäinen ellipsinäytelmä: 2 ellipsiä, Claudia Hetze havaitsijana. Näkyi 45 sekkaa; Rullassa kuvat pilalla mutta havainto yksityiskohtineen täysin uskottava; Hetze on meteorologi ja se näkyy havainnossa; pilvet on määritelty professionaalisti: Sc cbgen virga ja Ac cbgen virga! Eli suomeksi ukkospilvestä kehittyneiden stratocumuluksen ja altocumuluksen sadejuovia taivas täynnä.
  5. Lähes kokonaiset Wegenerin vasta-aurinkokaaret. Näkyy kuvissa...
  6. ainakin kaksi pyramidinäytelmää 18 parroideilla

Hienoa että Sakut pärjää. Olisi aika aneemista että suomalaiset veisivät koko ajan kaiken parhaan Euroopan yltä. Toisaalta on kyllä hyvä että saatiin edes Savukosken iso näytelmä, säilyy jonkinlainen maine yllä. Kiitoskortit kannattaa ohjata Aikioniemelle & kollegoille.

Regards, Marko