Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Aho (mika.aho_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.04.2005



tiistai 26.4.2005

Päivän muodot: 22r, 22ysk, 22ask, saurit, hr, 46r tai 46ysk, zyk

Kylläpäs listalla on ollut tänään vilkasta :)

Tosi kirkas halopäivä oli tosiaan. Itse olin työn johdosta koko päivän ulkona, paikkana Päijänteen itäpuolella tarkalleen ottaen Joutsa - Hartola seutu. Siellä näkyi koko päivän samat halomuodot todella kirkkaina. Tietenkin niitä harvoja päiviä vuodessa kun digikamera ei ole mukana niin sitten tulee kirkkain halonäytelmä mitä itse olen nähnyt. Onneksi sain kuitenkin työkaverin kännykällä otettua kuvia mutta täytyy nyt katsoa miten kelvollisia ne on.

Itse yllätyin noiden muotojen eheyden ja kirkkauden säilymisestä koko päivän samanlaisina. Taivas oli koko päivän tasaisen harson peitossa.

klo 5.50 Korpilahti - Kirkas sivuaurinko

klo 7.00 --> Joutsan seutu:

Kirkkaat sivuauringot ja teräväpiirteinen ja ohut 22ysk

n. klo 7.30 sivuauringot kutistuvat viirumaisiksi ja 22ysk kirkastuu selvästi ja kasvattaa pituuttaan selvästi. Myös heikko 22rengas ja 46rengasta tai 46ysk.

sen jälkeen koko päivän todella kirkas 22ysk ulottuen lähes sivuaurinkoihin, teräväpiirteisenä ja värit selkeänä. Sivuauringot viirumaisina ja horisonttirengasta saureista aurinkoon. Myös kirkas ja paksu 22 allasivuava ja värit hyvin esillä ja 22rengas.

Vasta n. klo 16.40 muodot alkoivat hajoamaan ja puolituntia myöhemmin 22ysk oli kutistunut "normaaliksi" kirkastumaksi 22renkaalla ja sivuauringot hävinnyt.

n.klo 18.30 Korpilahdella vasen sivuaurinko kaarenpätkänä ja heikot 22ysk ja Zyk.


  • Mika Aho -
    • www.ahomi.net ----