Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.11.2004



> Hyvä, että Arto uskoi ja haki sen kameran Muuramesta... Tällainen maailmanluokan halonäytelmä olisi ollut kertakaikkiaan paha virhe jättää kuvaamatta...
>
> "Voisi laittaa koko tai LÄHES koko aukeaman"?! Miten se tuo "lähes"-sana tuohon eksyi?.. Marko, pelkkään resoluutioon vetoaminen ei ihan aina ole perusteltua. Tuossa on useita kuvia, jotka ansaitsevat pääsyn lehteen... Tosin, joitain ehkä joutuisi hiukan käsittelemään, että heikommat piirteet näkyisivät lehdessä.

Piää ajatella niitäkin jotka ei tajua haloista mitään. Lisäksi taitollisesti aina pelkkää samaa asiaa sisältä aukeama on aina esteettisesti kyseenalainen ratkaisu. Esim. aukeama täynnä pelkkiä kuun kraatterikuvia tai aukeama täynnä pelkkiä pallomaisia tähtijoukkoja jne. Pallomaisten joukkojen himoharrastajalle viimeksi mainittu voi olla taivas, mutta muille se näyttää lehteä selatessa aika yksioikoiselta.

Jos tekisin aina niin kuin itse haluaisin niin lehdestä xx % olisi täynnä haloja joka kerta, mutta on ihan pakko ajatella yleistä linjaa ja palvella kaikkia ursalaisia. Verrattuna muihin (kansainvälisiin) tähtiharrastuslehtiin T+a:ssa kuitenkin on mm. haloja suhteellisen paljon => siis huomattavan paljon.  

> Vainko Lukijoiden taivaankaarelle? Tässä olisi hyvä tilaisuus tehdä kunnon haloartikkeli tuota näytelmää kuvituksena käyttäen. Halot ovat jääneet viime vuosina aika pahoin Lukijoiden taivaankaaren varaan. Tammikuun tai sitä seuraava numero olisi ajallisesti loistava haloartikkelille.

Pitää harkita tuota optiota (harkittaisiin joka tapauksessa). Se riippuu sitten jo Arton havaintokertomuksestakin. Mutta jos tekstiä on paljon niin kuvien tila jää pienemmäksi.

Marko



Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa Astronomical Association
Address: Humalistonkatu 3 B 50
FIN-00250 Helsinki
Finland
Tel.: (09) 4368 4004
Cellular phone: (050) 3687468
Business ID 0221689-2
VAT reg.