Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.07.2004



> Yksi vaihtoehto olisi tietysti se, että havaintoa voisi korjata
> lisäämällä uuden raporttisivun. Kun havaitsija haluaa korjata
> raporttia, lisää havaitsija vain uuden raporttisivu kyseiseen
> havaintoon, johon ilmestyy vanhan raportin tiedot
> "esitäytettyinä".

En näe kauhean suurena ongelma, että tulkintoja nähdyistä halomuodoista muutetaan eikä niistä jää kauheasti alkuperäisiä merkintöjä. Huomattavasti tärkeämpä pidän, että havaintoon liittyvä havaintokertomus. piirrokset ja mahdolliset kuvat säilyvät, sillä niistähän yleensä tutkitaan mahdollisesti mielenkiintoisia asioita, kun jotain uutta halorintamalla paljastuu. Tuskin muotojen tulkinnalla on suurta merkitystä, kuinka se on tehty.

Tästä nähdään kuvien ja kyllä paremman puutteessa myös piirrosten merkitys ja hyvien sanallisten kuvausten myös. Sähköisen raportointi ei tosiaankaan saisi johtaa dokumnetoinnin pintapuolistumiseen.. Toisaalta digikamera aika jyrää ja mahdollisuudet kuvamateriaalin saamiseen helpottuvat.

Näkisin, että kantaan voisi tehdä erillisen osion käsittelijän muistiinpanoja varten. Eli jos jotain merkittävästi muutetaan, tulisi näistä käsittelijän tehdä kirjaukset, jotta alkuperäisinformaatio  säilyy.