Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (moilanja_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.06.2004



Moi kaikille,

Olisin kommentoinut tätä havaintoa jo aikaisemmin, mutta kun eka kertaa yritin tarkistaan sähköpostiani Saksasta paluun jälkeen, ukkonen onnistui rikkomaan modeemini. No, nyt on taas uusi modeemi koneessa ja Juhannusreissukin tehtyä...

Totta mitä Marko kertoi alakoverasta Parrysta. Kyseessä on ensimmäinen varmaksi luokiteltava tapaus alakoverasta Parrystä Suomessa. Tai ylipäätänsä mistään alemmasta Parryn osamuodosta. Onnittelut Janille ja Ismolle kuvista! En minäkään muista näin äkkiseltään muita kuvia alakoverasta Parrysta kuulleeni Chilen ja Hollannin lisäksi. Hollannin tapauksesta en ole kuvia nähnyt. Hieno homma kaikkiaan. Eräässä toisessa kuvassa näkyy yläkovera Parry vallan mallikkaasti 22° sivuavaa sivuavana, kunnes kauempana sivulla irtoaa siitä selväksi erilliseksi kaareksi... Muistaakseni Ruoskasella oli joskus joku vastaava havainto. Hieno näytelmä kaikkiaan varsinkin kun Ismon listausta vilkaisi!

Itse kuvasin edellisenä iltana 18.6. P-Saksan ja Itämeren yllä Saksasta palatessani lentokoneesta näytelmää, jossa oli varsin terävä ja voimakas 22° allasivuava kaari sekä jotain 46° kamaa horisontin alapuolella. Koitin katsella mahdollisia Parry-kamoja, siksi terävä 22° allasivuava oli. No, enpäs ainakaan tunnusta nähneeni mitään selvää Parry-kamaa tuolloin. Mutta tuossa tarkistaessani asiaa totesin auringon olleen kenties pahimmalla mahdollisella korkeudella (10-0°) alakuperalle Parrylle. Se kun käytännössä sivuaa noilla auringon korkeuksilla 22° rengasta. Joten jos se olisikin ollut siellä, se olisi jäänyt pahoin 22° allasivuavan jalkoihin. Näytelmän muut halot olivat ala-aurinko, auringonpilari, 22° rengas, 22° allasivuava kaari, alasivuauringot (välillä pystyt tolpat horisonttiin asti) ja jokin 46° suunnan halo joka pitää tarkistaa vielä. En tiedä ehdinkö saamaan sen kuvaan. Ei paha lentokonenäytelmäksi, mutta kyllä Turku taisi viedä reilusti paremmat halot.

Jarmo

> Mika Halsvaha lähetti Jani Myllymaan 19.6. ottaman kuvan halonäytelmästä
> Turun seudulta. Laitoin sen esille:
>
> http://www.ursa.fi/~riikonen/kuvia/19kesakuu2004.jpg
>
> Mika epäili kuvassa alakoveraa Parrya ja totta tosiaan: alakovera Parry
> siellä on. Merkitsin sen kuvaan nuolella.
>
> Kyseessä on Suomen ensimmäinen alakovera Parry. Muutoinkin havainnot tästä
> ovat kortilla - alakovera Parry on tietääkseni ennestään valokuvattu vain
> kahdesti, ensin Chilessä 1990 (Tapen kirja) ja sitten Hollannissa. Mitään
> vanhempia piirroshavaintoja ei tule mieleen.
>
> Ismohan raportoi tuona päivänä myös nähneensä mahdollisen alakoveran
> Parryn. Havaintoa voinee nyt pitää varmana. Tuleeko kuvia näytille?
>
> Marko