Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Santeri Paavolainen (santtu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.05.2004



Hei,

En ole listalla, enkä varsinaisesti seuraa haloja, mitä nyt niitä nähdessä tulee joskus otettua kuvia. Minulla onkin yksi haloilmiö joka on minua vaivannut jo jonkin aikaa, kun en ole moista nähnyt T+A:n kuvissakaan. Kuva on pikaisesti tehty (lue: huonolaatuinen, ei perspektiivikorjauksia jne.) useamman pienemmän kuvan yhdistelmä. Kuvat on alunperin otettu 10.5.2002 Täktomin lentokentällä Hangossa. Se löytyy osoitteesta

http://www.iki.fi/santtu/scratch/koottu.png

(Koska ko. kuva on pikaisesti kasattu, en hirveästi välittäisi että sitä julkaistaisiin. Jos kiinnostusta enempään levitykseen on, niin mieluummin tehdään siitä parempi versio. Lisäksi olen ko. kuvassa muuttanut kontrastia/kirkkautta halorenkaiden selventämiseksi.)

Niin, taivaalla oli kolme halorengasta ja kaksi sivuaurinkoa (?). Kaksi renkaista muodosti "silmän" (toinen elliptinen, toinen pyöreä) auringon ympärille, ja kolmas (josta vain osa kuvassa) kiersi koko taivaankannen muodostaen vielä sivuauringot leikatessaan elliptisen renkaan.

Onko kiinnostava ja kannattaako jatkaa halojen kuvaamista?

-- 
santtu_at_iki.fi                    I have become death, destroyer of the 
worlds.