Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Sillanpää (masillan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.03.2004



> Oma kommenttini: AAAAARRGH!

Joo, onpas tosiaan melkein Kuusankoski II. Tällaisia kun kattelee niin tulee aina paha mieli kun asuu rannikolla jota minkäänlaiset jääsumut jostain syystä tuntuu karttavan.

> http://www.kolumbus.fi/jari.luomanen/Multihalo_7.3.2004_Tampere_Jari_Luomanen_640x480_28.jpg

Mielenkiintoinen yksityiskohta tässä kuvassa on tuo 46 yllä- ja allasivuavien leikkauskohtaan tuleva feikki "46 sauri". En muista noin hyvää kuvaa tuosta efektistä nähneeni.

Yksi asia tässä näytelmässä jolla olisi ihan tieteellistä mielenkiintoa (noh, ei nyt kovin järisyttävää mutta kuitenkin) on se että oliko siinä kohdassa jossa horisonttirengas "päättyi" (tai himmeni havaitsemattomaksi, niin kuin sen teorian mukaan pitäisikin tehdä) parinkymmenen asteen päässä vasta-aurinkopisteestä aurinkoon päin, molemmilla puolilla, mitään väriä? Tuossa kohdassahan esiintyy eräs väriefekti jonka kaikki havaitut piirteet eivät ihan sovi ymmärrykseen. Olisi ihan mielenkiintoista tietää mikä on tilanne näin selkeästi pylväskidepainotteisessa näytelmässä. Otitko Jari mahdollisesti kuvia tuolta suunnalta tai pistikö silmään?

Kadehtien,
Mika Sillanpää