Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.02.2004



Jarmo & kollegat,

Olipahan maailmanhistoriallinen uutinen taas. Uusi haloperhe juuri kaikkein jännittävimmistä viime vuosien uusista halomuodoista, huh. Taitaa tulla aika pommitavaraa kesäkuun kokoukseen Saksaan?

Marko

> En luonnollisestikaan voi paljastaa tarkalleen mistä on kysymys (joten älkää edes vaivautuko kysymään), mutta ystävämme Walter Tape on päässyt tutkimaan Ken Severin avustuksella jääkiteitä tarkempaan kuin koskaan ja yksi merkittävä havainto on jo projektista poikinut. Havainto näyttäisi pystyvän niputtamaan ikävät "mysteerihalot" (joiden synty on ollut vähän hakusassa) eli Moilasen kaaren ja etelänavan renkaat eli ~6° ja ~12° renkaat yhteen Chilen halojen kanssa. Ei, kyse ei ole kuutiojäästä, vaan havainto valitettavasti saattaa torpedoida koko kuutiojäähalojen olemassa olon...
>
> En juorua tästä tämän enempää, mutta tiedätte nyt missä mennään. Näyttäisi kuitenkin siltä, että mainitut halot saisivat viimein selityksen... joka on loppujen lopuksi aika eksoottinen, mutta kuitenkin oikeansuuntaista selitystä on jo aikaisemminkin ehdotettu ainakin minun toimesta, tosin ilman todisteita, joita nyt on käytössä...
>
> Hmm... Mielenkiintoista. Sivuaurinko-palstalla 6/1999 saan Moilasen kaaren selitystä hakiessani vaaditulle prismakulmalle lähes "mielivaltaisesti valitun" arvon, joka on alle 0.3° päässä Tapen nyt kristallografisesti johtamasta arvosta... Itse asiassa, siinä jutussa ollaan jo muutenkin oikeilla jäljillä... Ihan perille asti tuon jutun selityksellä ei päästä, sillä juuri perillepääsyyn tarvittavaan yksityiskohtaan liittyy nyt tehty löytö.
>
> Odotetaan ja katsotaan mitkä kaikki halot nyt sitten jatkossa tällä selityksellä saadaan sijoitettua tähän erikoiseen haloperheeseen.
>
> Jarmo
>
> ..............................................................
> MTV3 Laajakaista - Hauskemman elämän puolesta.
> http://www.mtv3.fi/liittyma/hankinta/laajakaista/
>
>

-- 
*******************
Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa Astronomical Association
Address: Humalistonkatu 3 B 50
FIN-00250 Helsinki
Finland
Tel.: (09) 4368 4004
Cellular phone: (050) 3687468
Business ID 0221689-2
VAT reg.