Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.07.2003



Kuulostaa hienolta. Harmi kun et saanut napattua kuvaa vaiheesta jossa sivuauringoistakin nousi pystyt korkeat pilarit, siinä olisi varmaan ollut ensimmäiset suomalaiset kunnolliset kuvat ilmiöstä. Noissa kuvissa efekti ei enää meinaa erottua.

Sivuauringosta nousevien korkeiden pilareiden simuloinnissa on ollut ongelmia. Niiden kanssa tässä talvella pähkäiltiin viikkokausia niin Fairbanksissa kuin Suomessakin tuloksena vain se että jouduimme luovuttamaan. Lowitz liiketilassa oleva kide näyttäsi olevan syyllinen (Lowitz valonkulku heijastumalla päätypinnasta), mutta kun simulaatioissa tuppaa tulemaan kaksi kaarta, voimakkaita 46 seudun haloja ja erinäköinen auringon pilari, eivät tulokset näyttäneet ollenkaan yhtäläiseltä valokuviin nähden, joita Tape Fairbanksissa oli ilmiöstä ottanut. Moilanen ehdotti jääkiteen sisäisiä rakenteita ilmiön selittäjäksi ja melkeinpä sellaiseen voisi jo alkaa uskoa kun kaikenlaisilla kiteen muodoilla ja asennoilla on ilmiötä yritetty jo simuloida.

Marko