Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.03.2003



Hei!

Haluaisin viheltää pelin poikki tässä vaiheessa, mutta en haluaisi toimia tuomarina, vaikka kai Ursan serverin yhtenä ylläpitäjänä minulla siihen olisikin jonkunlaiset valtuudet. Olisi kuitenkin erityisen tärkeää, että tässä ei mentäisi nyt henkilökohtaisuuksiin, vaikka kuinka tekisi mieli. Listan lukeminen muuttuu muutoin tosi ikäväksi..

Jos on tarvetta väitellä henkilökohtaisuuksista, niin tehkää se yksityisviesteinä. Tällä listalla voitaisiin pysyä pelkissä asioissa. Jarmo, Marko, Petteri ja muutkin, eikö pantaisi vähän jäitä hattuun. Mielestäni jokainen vähänkin henkilökohtaisuuksilla vihjaillut olisi kyllä pienen anteeksipyynnön velkaa.

  • * *

Kiinnitin kyllä huomiota, mitä Petteri sanoi halojen "näkemisestä" valokuvista. Totuus kuitenkin on, että kun halokuvista halutaan nähdä jotain himmeämpiä asioita, niitä on katsottava eri tavalla. Niitä ei katsota tällöin kuin jotain matkakuvia. Halojaoston piirissä on kehittynyt hyväksi todetut tavat tutkia diakuvia.

Toisaalta, jos kyseessä on joku julkaisun arvoinen asia, siihen ei edes riitä se, että joku haloasiantuntija on vain nähnyt 'oikealla tavalla katsoen' jonkun muodon. Asia pitäisi voida julkaista sellaisena kuvana, että se onnistuu printtinä.

Käsitykseni on, että nykyään kun tietämyksemme ja taitomme ovat kehittyneet, voimme kuvankäsittelytekniikalla tuoda sen esiin, mitä kuvissa olemme näkevinämme. Tämä tehdään mitään lisäämättä ja digitaalisuuden rajoituksen ymmärtäen vain korostamalla ja tuomalla filmille tai ccd-kennolle piirtyneet valon jäljet paremmin esille.

  • * *

Meillä on jokaiselle oikeus mielipiteeseemme asioista, eikä niistä tarvitse välttämättä suuttua, vaikkakaan ei pitäisi mennä vihjailemaan henkilökohtaisuuksilla. Jos joku ei usko edellisten tähtien välissä kirjoittamaani, olen valmis sopivassa  välissä todistamaan, että näin on. Jaoston arkistosta varmanakin löytyy sopivia kuvia, joissa kokenut halokuvien tutkija löytää jonkun mielenkiintoisen detaljin, jota joku muu ei näe ja joka voidaan tuoda tietokoneella näkyville, niin ettei siitä ole suurta epäillystä.

-VeikkoM-