Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.02.2002



Hei!

En muista, onko tästä ollut puhetta. Niillä, joilla nopea yhteys ja jotka jaksavat valuttaa 700-kiloisen mpeg-animaation: http://www.xs4all.nl/~carlkop/gallery/halox.mpeg voivat katsoa nätin animaation halomuotojen muutoksista Auringon korkeuden funktiona.

Itse olen haaveillut tekeväni tällaisia visualisoivia animaatioita, kun joskus on aikaa. Itse asiassa olen joskus hamassa menneisyydessä  kokeillutkin niitä, kun työkalut olivat vielä kauhean alkeellisia.

Animaatiot kertovat hyvin havainnollisesti halojen muutoksista, kun erilaisia parametrejä muutetana. Auringon korkeusvaikutus on vain se ensimmäinen, joka tulee mieleen. Havainnollista voisi olla animoida esim. tiltin vaikutusta halojen terävyyteen ja tiettyjen muotojen ilmestymiseen. Myös kiteiden suhteiden muutoksen vaikutusta voisi visualisoida.

Löytyisköhän jaostosta kiinnostuneita. Käsittääkseni Jarmon ja Mikan simulaatio-ohjelmalla voi jo kohtuuhelposti tehdä simulaatiosarjoja. Sitten jää tehtäväksi vain kuvien liittäminen yhteen johonkin sopivaan kuvaformaattiin.

-VeikkoM-