Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmom_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.04.2001



Hienoja simuja Jyri.

Tosin haluaisin muistuttaa, että noissa simuissa parhelioissa näykyvät hiukan epärealistisen selvästi nuo kaaret (varsinkin 18° parhelioilla). Parheliat ovat lähes aina vain kirkastumien kaltaisia läiskiä ilman selviä kaaria. Noiden kaarien näkyminen johtuu varmaan simulaatioiden tarkkuudesta ja suuresta sädemäärästä.

Samoin esim. 9° ylempi ja 24° ylemmät parhelia noin korkealla auringolla (>30°) ovat äärimmäisen harvinaisia johtuen lähinnä siitä, että horisonttaalisesti asennoituneet pyramidit ovat yleensä aika matalia laattapyramideja ja se sulkee niiden valoreitit pois auringon noustessa korkealle. Ilmeisesti Jyri on käyttänyt varsin pitkiä pyramideja simulaatiossa?

Ajattelin pistää seuraavaan UMiin joitain pyramidihalosimuja, mutta saa nähdä ehdinkö niitä tehdä.

Jarmo

  • Original Message ----- From: Laura Jalkanen-Lehtinen To: halo-l Sent: Monday, April 16, 2001 4:08 PM Subject: [halo-l] simuja

Veikko tuossa viime viikolla valitteli noiden korkeamman auringon simujen puutetta. No, päätimpä tässä sitten tehdä niitä. Toivottavasti ne nyt valaisevat asiaa.

http://sites.netscape.net/jyrileht/homepage

Ne ovat siis miljoonan säteen simulaatioita pyramidilaatoille auringon korkeuksilla 30 ja 40 astetta. Tilttiä on kummassakin 20 astetta.

        -Jyri