Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ismo Luukkonen (Ismo.Luukkonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.04.2001


Osapuilleen noin kuin kirjoitit. Hiukan tarkemmin selostettuna käsittely kulkee näin:

  1. Ensin peruskäsittely (värit ja kontrasti kohdalleen). Jos käytetään korjailutasoja, ne liitetään tämän jälkeen Background -tasoon (siis Flatten Image -komento, mikä lie suomeksi)
  2. Background -taso kopioidaan, käännetään negatiiviseksi ja sen opasiteetiksi asetetaan 50%. Nyt kuvan pitäisi olla tasaisen harmaa.
  3. Ylempää tasoa liikutetaan hieman (tai rengashaloissa toimii erittäin hyvin myös tason pienentäminen), jolloin korkokuva muodostuu.
  4. Kaiken päälle vielä korjailutasolla tolkuton kontrastin nosto (itse käytän käyriä tai levelsejä), jotta asioita alkaa irrota.

Ongelmana on ollut kontrastin lisäämisen aiheuttamat ylimääräiset ilmiöt kuvassa, kriittinen silmä osaa kuitenkin katsoa niiden ohi... Itse pidän kriteerinä, että ilmiön täytyy näkyä (jotenkin) myös alkuperäisessä kuvassa. Tarkoitus ei ole siis luoda uusia vaan vahvistaa olemassaolevia valoilmiöitä. Joskus on toki käynyt niinkin, että ilmiön on alkuperäiskuvastakin nähnyt vasta, kun sitä on vahvistetun kuvan avulla huomannut etsiä.

Ja vielä nöyrä anteeksipyyntö niiltä, jotka eivät ole tutustuneet photoShop ohjelmaan. Ylläoleva oli varmaan aika teknistä. Ja toinen anteeksipyyntö finglishin käytöstä, en todellakaan tiedä, kuinka photoshopin komennot on suomeksi käännetty.

Ismo

>:|Isompia kuvia olen käsitellyt rakentamalla korkokuvan itse Photoshopin
>:|tasojen avulla. Jos jotakuta kiinnostaa, voin siitä tarkemmatkin ohjeet
>:|väsätä.

Selitäpä vielä, voisin tuolla PS6:lla kokeilla. Meinaatko siis että teet manuaalisen embossin, kopioit kuvan uudelle tasolle, käännät negatiiviksi ja laitat 50% läpinäkyväksi? Taidankin kokeilla heti.

-Lauri