Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.04.2001



> Kuvien mukaan ehdottomasti eräs parhaista pyramidinäytelmistä viime vuosina. Vastaavaa tapausta saa hakea Riikosen Joensuun näytelmästä.

Kyseessä on koko Havaintoverkon olemassaolon ajalta eli viimeisten
runsaan 20 vuoden ajalta koko Suomesta Riikosen Joensuun näytelmän ohella (ne kaksi!) mahtavin pyranäytelmä koko Suomen alueella.

Vieläkin puistattaa eilinen. Ihan mieletöntä pystyä suoraan kattomaan 20:stä ja 35:sta tuntitolkulla: että ne tosiaan ON SIINÄ, että ne tosiaan ON kirkkaasti selviä. Raju kokemus. Etelämantereellakaan me ei saatu mitään tällaista. Iski ihan täysillä; puistatti verta ... kiva vaan juosta koko ajan edestakaisin kadulta Ursaan sisään ja ulos kun lehti oli juuri viimeisillä minuuteillaan ...menossa kohta linjaa pitkin kirjapainoon...

Olipahan helvetillisen upea kokemus! Varsinkin kun nykyään tietää että saa mennä kokonaisia vuosikymmeniä ennen kuin tällainen tulee vastaan yhdelle ihmiselle... Jännää on nykyään juuri se että nyt me tiedetään jo pitkältä ajalta niin paljon, että melkein ekaa kertaa kyetään sanomaan edes jotain näistä ääripiikeistä ja asettamaan jotenkin suhteeseen koko halonäkymiin Suomen alueella tolkuttoman pitkien aikajaksojen sisällä.

Marko



Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa astronomical association
Address: Raatimiehenkatu 3 A 2
FIN-00140 Helsinki
Finland
Tel.: (09) 68404050
Cellular phone: (050) 3687468