Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.04.2001



> Tällä hetkellä Hki taivaalla pyramiditavaraa;
> kapeantuntuinen pilvilautta, mutta paikoin
> kirkastakin tavaraa!
> 9, 18, 22, ja 24 rengas myös selvästi! Sirpaleita.
> 23 parhelia ylinnä ...
> Veikko katsoo paraikaa keskikaupungilla samaa.

10.4.

Itse asiassa katselen tässä ihan lähellä Ursan toimistoa (myös). Nyt alkaa jo hiipumaan.

Ensimmäiset viitteet tulivat Kinnusen Timolta Espoosta, joka jo ehkä klo 10:n aikoihin varoitti 46 allasivuavasta, mutta tähän aikaan ei vielä mitään täällä Etelä-Helsingissä. Noin tunnin päästä havahduin 46 alla:an, joka oli spottimainen. Auringon vasemmalla puolella oli jotain hämärää, näitti 22r:n ja 22sivuavan yhdistelmältä, mutta myöhemmän Auringon korkeuden tarkastuksen (~30°) seurauksena huomasin, että ei ole mahdollista. Eli siinä olivat kai 22R ja 24R. Jälkimmäisen kohdalla näkyi myöhemmin myös spotti, jonka tulkitsisin 24:n alemmaksi parheliaksi.

Muuta tavaraa ilmaantuu pian: heikko 9R, joka hetkittäin vahvempi yllä ja sivuilla, mutta tulkinta edeleen vain rengas. Markon tekstarivaroituksesta havaihduin myös tarkastelemaan 18:n tienoota. Ajoittain hyvin selvät renkaan pätkät alavasemalla ja oikealla. Loppuvaiheessa selvä kirkastuma sivuilla --> 18 parh. Samaten nyt loppuvaiheessa hyvin diffuusi epäselvä kaarentapainen Auringon yllä. Lienee 23p.

46 alla näkyi ajoittain puolella tai toisella. Ei erityisesti muita tavanomaisia haloja, heikohkoa hetken näkynytta valkeaa SAuria lukuunottamatta. Antaisko tämä viitteitä kidetyypistä?

-VeikkoM-