Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.01.2001



> Onnittelut!
>
> Toivottavasti asianmukainen havainto tulee myös jaostoon... Mielellään muutaman
> kuvan kera...

No niin. Eilen oli niin kiireinen päivä töissä etten heti ennättänyt maileja tarkistamaan: ensinnäkin sellaisen väärinkäsityksen korjaus etten tietystikään itse ollut telepaattisesti siirtänyt itseäni Savonlinnaan. Toinen juttu on se perinteinen ongelma: ko. ammattikuvaajat kuvasivat vain Auringon ympäristöä eli se siitä sitten. Tässä oli totinen paikka 44 saureille; helvetin paljon kirkkaammat sivuauringot kuin mitä meillä kertaakaan oli Etelänavalla esimerkiksi.

Havaitsijat oli kaksi Itä-Savo -paikallislehden valokuvaajaa. Saimaa auki Savonlinnan ympärillä ja paljon virtauksia. Näytelmä levittäytyy avoimen veden päällä supermegakirkkaiden sivuaurinkojen mahtina. Kuvaajat ja lehtimies, korjaan nainen kommentoi etteivät juuri ensin erottaneet että mikä on se oikea aurinko(!), "tuskin kirkkauseroa".

No niin ja sain sitten digifailin, jossa reilusti pikseleitä 2000 x 1600 tason huippuhienoa digikameratavaraa (ja laajakulma!!). Aivan ällistyttävä kirkkaus saureissa; täysi 22 horisontin päällä. Ja sitten se ikävä juttu on se että koska kyseessä paikallislehden töissä olleet ammattikuvaajat niin pelissä on sitten nämä copyrightit ja rahat. Hoh hoijaa. En esimerkiksi saa välittää digifailia tälle postituslistalle saati mihinkään muuhankaan toistaiseksi. Pitää neuvotella erikseen tänään siitä että T+a saisi julkaista kuvan jne jne.

Marko



Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa astronomical association
Address: Raatimiehenkatu 3 A 2
FIN-00140 Helsinki
Finland
Tel.: (09) 68404050
Cellular phone: (050) 3687468