Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.05.2000


Hei porukka!

Tällaista tuli ...sisareni mieheltä...

Marko

                Heips !

                Eilinen matkamme Rautalammille palkittiin ruhtinaallisesti kun mahtava halonäytelmä saatteli meidät perille. Kun käännyimme Koskelosta kohti Rautalampia n. klo 17:30, niin vastaan ilmestyi ensimmäinen havainto. Toholahden kohdalla oli jo pakko pysähtyä linja-autopysäkille tekemään tarkempia havaintoja.

                Erilaisia haloja havaitsimme kaikkiaan neljä kappaletta. Selviä tapauksia olivat 46 asteen alasivuava kaari (vain oikealla puolella - tämä oli sen ensimmäinen havaintomme) sekä sivuauringot (aluksi sekin vain oikealla puolella). Molemmat olivat uskomattoman kirkkaat ja värikkäät - oikean puoleinen sivuaurinko alkuvaiheessa suorastaan häikäisevä. Suoraan auringon yläpuolella oli myös kaksi värikästä kaarta, joista emme varmasti osaa sanoa, mitä ne olivat. Etäisyydestä ja muodosta päätellen toinen lienee ollut 22 asteen yläsivuava kaari ja toinen joko 46 asteen yläsivuava tai zeniittialueen kaari. Koko näytelmä kesti reilut puoli tuntia ja päättyi hiljalleen hiipuviin sivuaurinkoihin. Kerrassaan mahtava kokemus - harmi vain, että kamera oli tietenkin unohtunut pois matkasta.

                                                                        t:
Kari & Maarit