Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Reima Eresmaa (eresmaa_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.03.2000



Hei kaikki.

Eilen eli 22.3. näkyi aika mielenkiintoisen kaksijakoinen halonäytelmä Helsingin Malminkartanossa. Aluksi, suunnilleen klo 14-15, taivaalla oli diffuusi ja suttuinen 22r, heikko zyk sekä ajoittain himmeä SAur. Näiden seurana oli jonkin aikaa 9 rengas, joka tosin näkyi selvästi vain aurinkolasin pinnasta heijastamalla. Lisäksi kuvittelin näkeväni pätkiä 18 renkaasta. Olisin melkoisen varma, että myös 23 tai 24 renkaisiin liittyvää hehkua oli mukana 22 renkaassa, siinä määrin paksulta se näytti. Varsinkin, kun pian klo 15 jälkeen taivaan valtasikin kirkkaat sivuauringot ja terävä 22r. En jaksanut katsella näytelmää kovin tiiviisti enää tuossa vaiheessa, mutta onnistuin kuitenkin näkemään vielä kirkkaan zykin ja 46 ylläsivuavan 22 asteen halojen lisäksi.

Kai joku muukin on jotakin nähnyt? Otin valokuvia vain kaksi, kun en uskonut näytelmän sisältävän täysin uusia halomuotoja.

        -Reima-

        "Pitkä hauskannäköinen herra, noin kaksikymmentä vuotta vanha"