Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmom_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.07.1999



Moro kaikille ja Timolle erikseen,

22 ylläsivuava voi joskus olla tyrmäävän kirkas. Todella kirkas 23 ylempi parheelia on todellinen harvinaisuus. Vaikea sanoa tuolla informaatiolla. On yleensä niinpäin että tavan halomuodoista on nähty ja nähdää (koska ne ovat yleisempiä) kirkkaita versioita ja harvinaisuuksista hyvin harvoin. 22 ylläsivuavan voi kuvitella olevan joskus todella kirkkaita kun tiedetään että sopivia pylväskiteitä on usein ilmassa ja ne voivat olla fyysiseltä kooltaankin kookkaita. Pyramidikiteet ovat useimmiten pienikokoisia ja 23 parheelian reitti ei nyt niin suotuisa ole, sitä voi suurinpiirtein verrata zykin valoreittiin.

Paras erotuskeino on korkealla auringolla tarkka kuvien mittaus. Jos näytelmässä ei ole pitempään (väh. 20min) havaintorupeamaan mahtunut edes aavistusta 22 allasivuavasta niin 23ph selitys voi olla aika oikea mutta ei missään tapauksessa varma. Teoriassa, ei mitenkään todistusvoimaisen sellaisen mukaan voisi kuvitella että 23 parheelia voi saavuttaa paljon 22 ylläsivuavaa rikkaamman värityksen liiketilansa vuoksi.

Tässä tapauksessa Juhan ilmeinen havainto 18+23sta puoltaisi 23 parheeliaa Hyvinkäälläkin. Toivottavasti pääsen näkemään kuviasi muutenkin kuin webbisivuillasi... :)

Jarmo

| En tiedä oikein, mitä oli Hyvinkäällä tänään 7.7. klo 15.30-15.40, mutta
| kirkas se oli. Näytti 22 ylläsivuavalta, mutta voi olla jotain muutakin.
| Enpä muista 22 ylläriä nähneeni noin kirkkaana ja värikkäänä. Voisiko
olla
| 23:sta. Miten nämä erottaa parhaiten. Kuvia otin, eiköhän räpsyt onnistu.
|
| Timo Leponiemi (Hyvinkää)
| fmbb_at_sci.fi