Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

finsprite-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä finsprite-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa Palmi (esa.palmi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.03.2011



Tervehdys kaikille listalaisille.

Tämä on nyt ensimmäinen viesti listalle ja toivottavaa olisi, että projektiin liittyvää keskustelu saataisiin aktivoitua ja keskitettyä tälle postituslistalle. Tällä hetkellä suurin osa tilaajista on myrskybongareiden listalta tuttuja naamoja. Suunnitelmissa olisi, että yhteistyötä tehtäisiin myös muiden jaostojen kanssa. Tulipallotyöryhmän jäsenten salamakuviahan ollaan saatu jo nähdä Tähdet & Avaruus-lehden kautta. Toivottavasti saisimme myös tulipalloryhmäläisiä ja muita asiasta kiinnostuneita aktivoitua projektin listalle.

Projektiin liittyvä kunnollinen startti tapahtuu myrskybongausjaoston järjestämässä kevättapaamisessa Tampereen Ursan tähtitornilla lauantaina 16.4. Tällöin paikalla on projektin avainhenkilöitä ja paikan päällä esitellään mm. kuvaamiseen liittyvää välineistöä. Tapaamiseen voi ilmoittautua myrskybongausjaoston sähköpostiosoitteeseen myrskybongaus [ät] ursa.fi.

Muutama myrskybongari on jo kameran hankkinut ja varmasti ensi kesän aikana saamme jo ensimmäisiä kunnon tuloksia projektin osalta. Itselläni ei vielä kameraa ole, mutta tarkoitus olisi se jossain vaiheessa hankkia. Varsinkin kun sijoituspaikkakin alkaa nyt olla jokseenkin tiedossa. Välineistä ja tekniikasta kun vaan saa lisätietoa, niin eiköhän se siitä :)

Ilmatieteen laitoksen puolelta projektin yhteyshenkilö on Antti Mäkelä. Antti kertoo varmasti lisätietoa listalle projektista, kunhan vaan on tietoa raportoitavana. Projektin vetäjänä harrastajien puolelta toimii toistaiseksi Panu Lahtinen.

Tähän astiset projektit Ilmatieteen laitoksen kanssa ovat olleet menestyksekkäitä, joten eiköhän tästäkin tule sellainen!

Terveisin,
Esa
MB-jaoston vetäjä 2011

-
Ursan myrskybongausjaoston yläsalamaprojekti: finsprite-l@ursa.fi Projektin wiki-sivu: http://www.ursa.fi/wiki/Myrskybongaus/Yl%e4salamaprojekti