Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Markus Tuukkanen (markus.tuukkanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.09.2005


astrofoxin 36" mahtuu nykyiseen torniin, mutta se siis maksaa liikaa, koska Teitto tahtoo samaan projektiin kaikkea muuta sälää. En olisi niin varma siitä että tämä on Tähtikallion viimeinen hankintaprojekti, johon on ympättävä kaikki kaikkien tahtomat kaukoputket ja siten alentaa pääinstrumentin tasoa ja sopii myös muistaa, että Ursalla on huippuhieno palaneettaputki Merz jo vuodesta 1928 (F1950/D135) H-alfa suotimineen upouudella jalustalla Kaivopuistossa.

Jorma

tässä eilisiä tietoja Teitolta:

Projektin aikataulu muuttui kuten hallitukselle antamani tarkastajan käyntiraportissa kerron.
Teleskooppi on tilattavissa heti vuoden alussa ja projekti jatkuu 2007 kesään. Käyn toki asian läpi vielä lääninhallituksen kanssa tarvittaessa, mutta teleskoopin toimitusaikataulu ei todennäköisesti ole este.

Muunnettaessa budjetti 36" hankintaan hankintojen painotuksia jouduin muuttamaan. Lauantain palaverissa esitettiin suurempaa linssiputkea ja se taas muuttaisi hankkeen pääteleskoopin 30" sopivaksi. Muistaa pitää myös, että suoraa rahaa voi käyttää 131500e kun on nuo luontoissuoritukset 18500e mukana. Kaikki mikä menisi yli 131500e tulisi yksin ursan maksettavaksi. (budjetin ylitys)

Linssiputkelle määriteltiin 6500e maksimihinta ja pääteleskoopille n.50-60ke.