Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.03.2003  Hei

  Onnistuimme sitten tosiaankin Markus Tuukkanen ja minä havaitsemaan mahdollisesti ensimmäisenä maailmassa gammapurkauksen optisen jälkihehkun. AAVSON listalla eräs havaitsija ilmoittaa havainneensa SN1998bw alias GRB 980425:n jo vuonna 1998, mutta tuon kohteen luonne ei koskaan varmistunut. Muita havaintoja ei ole löytynyt, joten lähellä tässä ollaan historiallista havaintoa joka tapauksessa.

  Markus ehti nähdä jälkihehkun ensin, noin 21.30 paikallista aikaa kun minä sain sen kaukoputkeeni vähän yli 22.00. Molemmat piirrokset löytyy osoitteesta http://archive.ermiksson.net havaintokertomuksineen. Etusivulla on linkki niihin News-osiossa.

  Pistin vaatimuksen AINTNO sertifikaatista (http://www.angelfire.com/id/jsredshift/aintno.htm), jotka sitten olisivat kuudes ja seitsemäs maailmassa, jos vaatimus menee läpi.

  Joka tapauksessa, elämme mielenkiintoisia aikoja :)

  ps. EDL on valmis painoon, nyt odotellaan vaan että Deep Sky tapaamisen ajankohta saataisiin lukittua ja voisin pistää kunnon mainoksen sinne niitä jäseniä / tilaajia varten, jotka eivät sähköpostin piirissä ole.In an empty head, there's lots of room for thoughts Riku Henriksson | riku_at_ermiksson.net | +358 50 3042977 | http://riku.ermiksson.net