Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.03.2003


  Hei

  Jaoston uusi verkkoon muuttanut havaintotietokanta osoitteessa http://archive.ermiksson.net on kääntänyt jaoston jäsenmäärän melkoiseen kasvuun. Kun jäseniä vielä muutama kuukausi sitten oli 29 on tarkka määrä nyt 35 ja useat muutaman havainnon lähettäneet havaitsijat roikkuvat vielä aivan jäsenyyden rajoilla.

  Archivessa on nyt mahdollista korjailla oman havaintonsa tietoja. Olen myös lähiaikoina lisäämässä mahdollisuuden saada sähköpostitse ilmoitus saapuvista havainnoista, mahdollisesti vaikkapa parin päivän välein "batchinä" tms. Archiven ylläpitäjille eli minulla ja Jaakolle ilmoitus tulee jokaisesta lähetetystä havainnosta.

  Suosittelen havaintojen skannaamista 800x800 resoluutiolla tästä eteenpäin. Pienempi resoluutio näkyy vähän huonosti lehdissä julkaistaessa. Lisäksi kannattaa huomioida valkotasapaino, eli kuvan taustan (taivaan) pitäisi olla aivan valkoinen. Kuvien koko on paljon pienempi siten ja niitä on mukavampi katsoakin. Valkotasapainon voi säätää kuvankäsittelyohjelmalla skannauksen jälkeen kuvan brightnessia ja contrastia muuttamalla. Mukavan viimeistelyn tuo vielä turhien merkintöjen pyyhkiminen pois ympyrän laidoilta. Kaikki muu paitsi ilmasuunnathan ovat turhia, sillä ne näkyvät myös syötetyistä tiedoista. Ehkäpä pitääkin sitten tuleva havaintokortti jo suunnitella siten, että siinä on tilaa ympyrän kaikilla puolin virheetöntä skannausta varten :)

  Kiitoksia kaikille järjestelmän loistavasta käyttöönotosta. Jatkakaahan havaintojen lähettämistä vaikka niitä onkin kannassa jo yli 1300! Muistakaa myös skannata ja lähettää vanhat havaintonne, myös ne pöytälaatikosta löytyvät :)

  ps. Deep Sky -tapaamisen ajankohta pitäisi varmistua aivan lähiaikoina. Olen jopa viivyttänyt EDL:n julkaisemista sitä odottaessa, tarkoitus on pistää sinne näyttävä mainos, ehkäpä sitä kautta saadaan taas muutama uusi osanottaja!In an empty head, there's lots of room for thoughts Riku Henriksson | riku_at_ermiksson.net | +358 50 3042977 | http://riku.ermiksson.net