Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.01.2003


  Hei

  Jaoston havaintotietokanta netissä alkaa vähitellen olemaan toimivassa kunnossa, joten sitä saisi nyt testata oikein olantakaa. Idea on siis yksinkertaisesti se, että havaitsijat voivat lähettää havaintojaan jaostolle webbi käyttöliittymän kautta. Sivuilla kirjotetaan havainnon tiedot lomakkeeseen, browsataan valmiiksi editoitu piirros esiin ja uploadataan suoraan serverille. Piirroksen tulisi olla noin 400x400 pikseliä kooltaan (vinkki, jos skannaa jaoston lomakkeen havaintoympyrän 100dpi:llä on tulos jotakuinkin oikea) ja joko gif, jpg tai png (png lienee kaikista paras, se ei pakkaa ja silti siinä on värejä riittämiin käytössä). Sivut ovat toistaiseksi ainakin englanninkieliset, mutta toki havaintotekstin voi suomeksikin kirjoittaa. Harkitsen parhaillaan pitäisikö siitä tehdä ihan suomenkielinenkin versio. Joka tapauksessa olisi kiva saada tietokantaan myös ulkomaisia havaintoja.

  Päästäkseen käyttämään sivujen kaikkia ominaisuuksia pitää rekisteröityä. Suunnitelmissa on samalla laajentaa tuo rekisteröitystieto jaoston jäsentietokannan ytimeksi, elikkä kun osoitteet sun muut muuttuu ne voisi itse muuttaa sinne ja ne päivittyisivät siten jaostonkin jäsentietokantaan Surffatkaahan siis pikaisesti osoitteeseen http://archive.ermiksson.net ja pistäkää havaintoja kantaan! Myös vanhat havainnot on syytä lisätä sinne.

  Jossain vaiheessa voisi yrittää taas pistää sitten oikein isoa projekti pystyyn ja lisätä jaostolla paperimuodossa olevat havainnot kantaan. Tällä hetkellä siellä on melkein kaikki jo verkossa olevat havainnot, yhteensä 988 kappaletta (tämä tekee siitä maailman suurimman havaintokokoelman!).

  Kysymyksiä, kommentteja, parannusehdotuksia (sivut laajenevat kyllä koko ajan, toimintoja on tosiaan tulossa vielä lisää mutta toki ehdotella kannattaa).

  ps. Sivut testattu Netscapella, Internet Explorerilla ja Operalla ja kaikilla toimii. Olen saanut jotain raportteja, että ulkomuoto olisi viallinen IE 5.5:llä, mutta en pääse oikein missään sellaiseen käsiksi testatakseni...

  pps. Ellei ole sanomatta selvää, niin kirjoitettakoon se nyt tähän, elikkä havaintotietokantaan lähetettyjä havaintoja käsitellään aivan kuten jaostolle paperisina tai sähköpostin liitteinäkin lähetettyjä tiedostoja, eli kun jaoston jäseneksi (ja siten kaikista jäsenyyden eduista osalliseksi) pääsee lähettämällä havaintoja sivuilta. Kannattaa siis käyttää sitä!Riku Henriksson - Online Billing Solutions - Fujitsu Invia Oyj, Finland Tel+ 358 3 250 4231 | GSM +358 50 304 2977 | Fax 358 3 250 9299 riku.henriksson_at_invia.fujitsu.com | http://www.invia.fujitsu.com

All important enterprises need careful organization, however it is the organization that needs organizing, rather than the enterprise. -Terry Pratchett