Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.07.2002  Jälleen kerran perinteinen tähtiharrastajien kesätapaaminen eli Gygnus on ohi. Tällä kertaa jaoston ohjelmaan kuului perjantaina järjestetty jaostoaktiivien "stealth" -kokoontuminen (syy oli lähinnä se, että Tuomas Savolainen joutui lähtemään ennen varsinaista kokousta) sekä jaostokokous lauantaina. Ensiksimainitussa päätettiin, että ds-tapaaminen järjestetään tänäkin vuonna Hollolassa. Tarkempi aika (joka lienee syyskuussa) selviää ensiviikolla kun tilojen varauksesta huolehtiva henkilö palaa kesälomaltaan.

  Tämän jälkeen Tuomas Savolainen ilmoitti, ettei hänen aikansa enää tahdo riittää apujaostonvetäjän hommiin, joten Jaakko Saloranta lupautui puhelimitse ottamaan tehtävät vastaan ensi vuoden alusta. Tuomas hoitelee siis UMia ja havaintojen vastaanottoa vielä puolisen vuotta siihen saakka, kun Jaakko tulee armeijasta ja ottaa hommat hoitoonsa.

  Stealth-kokouksessa puhuttiin myös EDL:stä, jonka 1/02 -numero olikin Cygnuksella jaossa. Tilaajat ja jaostolaiset, jotka eivät olleet paikalla saavat kappaleensa heti kun tilaajalista selkiintyy eli luultavasti vielä tällä viikolla. Muutama paikallaolija lupasi myös lähettää lehteen juttua, mikä ei suinkaan tarkoita sitä, että muiden ei kannattaisi vaivautua. Pistäkääpä siis kaikki juttua ja kuvitusta yms. tulemaan jotta saan ensi lehden ulos ajallaan joulu/tammikuussa.

  Lopuksi puhuimme Webb Societyyn ja NDSOS:ään yhteisliittymisestä, eli idea on, että joku kerää liittymiseen tarvittavat rahat halukkailta ja ostaa yhteisen shekin, jolloin sen kulut jakautuvat eikä kaikkien tarvitse nähdä vaivaa liittyäkseen. Kukaan ei kuitenkaan ilmoittautunut vapaaehtoiseksi hoitamaan asiaa.

  Jaostokokouksessa lauantaina päätin ottaa esille lähinnä aktiivien kanssa aiemmin päätettyjä asioita ilmoitustyyliin ja näyttää Tuomaksen CD-ROM:lle polttamista kauden havainnoista mielenkiintoisimpia. Havaintoja onkin kaudella saapunut lähes ennätysmäärä eli 290 kappaletta. Ilahduttavaa on myös se, että havaitsijoita on ollut runsas määrä! Jaostokokous meni saamani palautteen mukaan hyvin ja olenkin hieman suunnitellut, että tulevien vuosien Cygnuksilla voisi noudattaa samankaltaista formaattia, jossa jaostoaktiivit päättävät tärkeät asiat etukäteen ja ne esitellään jaostokokouksessa jonkinlaisen muun ohjelman kera. Varsinaiseen tapaamiseen tulee kuitenkin joka tapauksessa niin suuri yleisö, että keskustelu jaoston asioista ei tunnu kovin mielekkäältä kun suurin osa ihmisistä ei ole millään tavalla jaoston kanssa tekemisissä eikä yleensä edes pysty seuraamaan keskustelua.

  Koska Stealth-kokouksessa ei löytynyt halukasta hoitamaan Webb Societyn ja NDSOS:n yhteisliittymistä heitin ajatuksen ilmaan myös jaostokokouksessa ja kuinka ollakaan, halukas henkilö hommaan löytyi kuin löytyikin. Tarkemmat tiedot yhteisliittymisestä julkaistaan aivan lähiaikoina, joten seuratkaahan postituslistaa ja muita medioita ja liittykää! Molemmilla yhdistyksillä on hyvät jäsenlehdet, joten jäsenyys kannattaa kyllä hankkia.

  Lopuksi vielä kiitän kaikkia jaostolaisia kuluneesta kaudesta. On hienoa olla vetäjänä näin aktiivisessa jaostossa, jossa hommat eivät kaadu vain muutamien ihmisten päälle vaan jäsenillä on oikeasti halua ja aikaa ottaa osaa yhteisiin asioihin. On myös ollut todella hieno kokemus nähdä, miten uusia havaitsijoita on löytynyt lopettaneiden tilalle ja homma on tällä hetkellä nähdäkseni vahvemmalla pohjalla kuin ehkä koskaan!