Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Iiro Sairanen (i_sairanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.01.2002


Topille: Mites teet havaintoja pilvien läpi :( No ei pahaa ilman hyvää. Eilen oli ihan kelpo keli ja tulipa tehtyä piirroskin. Voitas tempasta taas joskus ja tehä kunnon havaintosessio porukalla kohan kelit vähän lämpenee. Vaikkakin kyllähän tuolla parinkymmenen asteen pakkasessa tarkenee jos on asennetta.

Sitten vielä M57:stä. Millasella putkella keskustähti näkyy? Miulle se on vaikeeta 40cm putkella ja eikä oo ollu helppoo 18 tuumasellakaan. 40cm putkella oon nähny kuitenkin sumun sisällä (siis siinä renkaassa olevan tähden, ei se toinen keskustähti) olevan tähden.

Jaakolle: Miekii oon kuullu tai muistaakseni lukenu että Karhula ois nähny M81 ja M82 paljain silmin, siinä on sitte vissiin perää.

Lopuksi vielä Umin deadlinesta: Käviskö Tuomakselle että laittais mailii tänne listalle ja ilmottais viimeisen päivämäärän mihin mennessä tulee havainnot lähettää jaostoon. Siis että kun teet juttua Umiin niin kaikki kyseisen ajan havainnot olisivat saapuneet perille.

Iiro MSN Photos is the easiest way to share and print your photos: Click Here