Cygnus 2012

26.–29.7.2012 Salo

Cygnus 2012

Ohjelma

Osallistujat

Linkit ja osoitteet

Cygnus 2012 Salossa: Muisteluita ja ukkosta

kartta

Cygnus järjestettiin Salon Perniössä Naarjärven rannalla. Paikkana oli Naarilan leirikeskus, joka tarjosi tapahtumalle oivat puitteet. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Ursan ohella Salon seudun UrSalo sekä Turun Ursa.

Cygnus 2012 oli samalla kesätapahtuman 25-vuotisjuhlatapaaminen. Ensimmäinen Cygnus järjestettiin nimittäin vuonna 1987 Imatralla. Kesätapahtuman historiaa muisteltiin perjantai-illan ohjelmassa.

Sisältö ei kuitenkaan ollut pelkkää muistelua, vaan Cygnuksella kuultiin mielenkiintoisia esityksiä tähtitieteestä, avaruuslennoista sekä tähtiharrastuksen eri osa-alueilta. Kuultiin viime kauden havainnoista ja tapahtumista sekä saatiin infoa tulevista. Myös yhdistysten kuulumisia oli tarjolla.

Jaostorastit toteutettiin nyt toista kertaa, tänä vuonna kahtena eri päivänä. Lauantain suuri tietovisailu Cursus Scientia Cygni sai mukaan seitsemän joukkuetta ottamaan mittaa toisistaan tähtitiedossa. Cygnuksen aluksi ja lopuksi oli myös mahdollisuus vierailla UrSalon tornilla Halikon vesitornilla sekä Turun Ursan Kevolan tähtitornilla.

Hyvää säätä oli kaikille: Auringon paistetta ja lämmintä sekä ukkosta myrskyjen ystäville lauantaina. Edellisinä iltoina nähtiin valaisevia yöpilviä ja muutama halokin bongattiin päiväsaikaan. Aurinkoa ja Venusta katseltiin ja Kuu loisti komeasti matalalla iltayön taivaalla.


Järjestäjät

Ursa Salonseudun UrSalo Turun Ursa

Sivuston kuvat: Jari Pekka Savojoki, Veikko Mäkelä
Otsakkeen taustakuva: Jorma Koski, Cygnus 2005