18.8.97 Veikko Mäkelä

Ursa Minor 1/97

Kelikalenteri

KELIASIOITA

Vuosi on alkanut hyvin hiljalleen, mutta olemme ehtineet Santilan Ilkan ja Mäkelän Veikon kanssa pohtimaan Kelikalenterin tulevaisuutta. Mikäli lukijoilta löytyy hedelmällisiä ajatuksia asian suhteen, lähettäkää niitä tänne vaan! Ilkka on sittemmin laatinut uusittuja ohjeita potentiaalisille havaitsijoille. Ne tulevat tässä mukana, samoin kuin havaintolomake, jonka tarkoituksena on helpoittaa raportointisysteemiä. Kuitenkaan ei suljeta pois yksilöllisiäkään havaintoja, mutta mieleenkiintoista olisi tietysti koota vertailtavia havaintoja eri puolilta.

Ilkka on tarjoutunut edelleen käsittelemään havaintoja, joten lähettäkää niitä hänelle vaan! Hän vastaa myös niihin havaintoihin liittyviin kysymyksiin, mutta voi minullekin tietysti lähettää kysymyksiä. Yksi vastaus, jota olen joutunut tarjoamaan on, että kyllä minulla tulee olemaan jatkossakin kiireitä! Joten mikäli joku olisi halukas puuhailemaan näiden asioiden kanssa, ilmoittakoon ihmeessä. Tekemistä riittää, mutta kukaan ei tietenkään harrasta toisten puolesta. Itse yritän löytää aikaa lähinnä niille hyville havaintokeleille tässä keväämmällä, samoin kuin valosaasteasioille. Kiireistä ja muusta huolimatta koetan vielä tulevaisuudessa kirjoitellakin!

Veikko on ahkeroinut myös sähköisten asioiden kanssa. Hän kertoi, että sääjaostolle on valmistumassa uudet www-sivut, osoitteeseen:

http://www.ursa.fi/jaostot/saa sekä postituslista saa-l@ursa.fi

Laitan vielä nyt mukaan Erkki Harjaman sääkortteja markkinoivan firman nimen, niitä joku ainakin saattoi haluta: Oy Esperi Ab (Helsinki), löytyy puhelinluettelosta, joten tiedustelun pitäisi onnistua. Nyt sitten vaan hyvää vuoden jatkoa!

Aija-Riitta Elo