Kuu, planeetat ja komeetat


Aurinkokuntatapaaminen
19.-21.11.2004

Tapaaminen on järjestyksessään ensimmäinen ja järjestetään Järvenpään Vanhankylänniemessä, Niemennokan huvilalla.

Paikka sijaitsee noin kolme kilometriä Järvenpään keskustasta lounaaseen, Tuusulanjärveen pistävällä niemellä. Huvilalla on yöpymistilat noin 20:lle ja keittiöstä löytyvät lautaset, lusikat ja muut syömisvälineet. Mikro, hella, kahvinkeitin ja jääkaappi. Vain pienemmistä kattiloista on pulaa. Rakennuksen molemmissa kerroksissa on takat makkaranpaistamista ajatellen.

Tapahtuman järjestää Kuu, planeetat ja komeetat -jaosto yhdessä pikkuplaneetat ja tähdenpeitot sekä aurinkojaoston kanssa. Onhan nimikin Aurinkokuntatapaaminen.

Ohjelmasta

Viikonlopun ohjelmassa on esillä kattavasti kaikkien kolmen jaoston teemat sekä erityisesti näitä jaostoja yhdistävät tekijät aina aurinkokunnan liikkeistä käytettäviin välineisiin. Tapaamisen ohjelmassa on kaksi esitelmää sekä pienempiä esityksiä. Seminaarityyppistä keskustelua havaitsemisesta ja havaintokohteista sekä tietysti havaitsemista. Toisen esitelmistä pitää Johanna Torppa Helsingin yliopiston tähtitieteen laitokselta, aiheena pikkuplaneettatutkimus Helsingissä. Saatavilla on myös ennusteita ja etsintäkarttoja tulevan talven kohteista

Tapahtumaan osallistuvilta ei peritä osanottomaksua, mutta kunkin on tultava toimeen omilla eväillään. Kahvia ja teetä saanee pikkurahalla paikanpäällä. Pakatkaa mukaanne itsenne lisäksi myös saunavehkeet, eväät, yöpymistarpeet (makuupussi tai lakanat) ja tietysti omia havaintovälineitä ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia.

Ilmoittautumiset ennakkoon

Ilmoittaumislomakkeella tai
sähköpostitse kuuplan (a) ursa.fi

Matti Salo
Vöyrinkatu 12 E 19, 04430 Järvenpää
050 5252892 tai (09) 271 2313.


Pääsivulle   Ajankohtaista

Päivitetty 8.11.2004 kuuplan (a) ursa.fi